Amputeret sætter ny verdensrekord

Kuglestøder slår egen rekord med næsten halv meter

Den paralympiske mester Jackie T. Christiansen, Aarhus 1900, forbedrede søndag sin egen verdensrekord i kuglestød for benamputerede med næsten en halv meter. Det skete ved et internationalt stævne i Olumouc, Tjekkiet.

Jackie Christiansen, der stiller op i klassen F44, nåede i sit tredje forsøg ud på 18,38 m, hvilket var 49 cm længere end den oprindelige rekord på 17,89 m, som han selv satte ved De Paralympiske Lege i Beijing i 2008.

Alle Jackie Christiansens stød var over 17 meter, og han formåede også at støde 18,08 m i femte forsøg.

Andenplads i diskoskast
Stævnet foregik i Olumouc i Tjekkiet, og århusianeren havde dagen før varmet op med at blive nr. 2 i diskoskast med pæne 49,44 m. Her blev han kun slået af verdensmesteren Jeremy Dillon, USA.

Det var Jackies første konkurrence, siden han blev verdensmester i New Zealand i januar 2011, hvilket virkelig lover godt forud for De Paralympiske Lege i London om et år, fortæller Gregers Lehrmann Bruun, elitekonsulent i Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Jackie Christiansens næste stævne bliver i DM-finalen for hold i Skive i september.

Gode danske resultater
Ud over Jackie Christiansen deltog også tre andre Aarhus 1900-atleter: 

Den blinde løber, Mikael K. Andersen, viste god grundform ved at vinde både 800 m og 1500 m i fine tider; hhv. 2.12,27 og 4.28,12 min. Mikael K. Andersen satser mest på de længere distancer, så både han og træner og guide Laust Bengtsen var godt tilfredse.

Ronnie Jensen, der er spastisk lammet og diskoskaster, gjorde det ligeledes fint i sin første konkurrence i år, lyder det fra forbundet: Han blev nummer to med et kast på 42,34 m.

Den sidste århusianske atlet på de tjekkiske kunststofbaner var den kun 14-årige Nicholas Nyengaard, som satte personlig rekord med 2.27,12 min på 800 m. Det giver ham forhåbninger om at nå under 2.25 min. når DM Ungdom afvikles i den kommende weekend i Odense.

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

Jens Liebmann

Der er gået mode i mundbindene: - Maskerne er en accessory

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

def_thumb,50_percent

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind

Ramus Brohave

Kendt Youtuber skal få flere til at tage SOSU-uddannelsen