Atomdrevet hangarskib kommer alligevel ikke til Aarhus

Det franske hangarskib Charles de Gaulle skulle være kommet til Aarhus i weekenden. Selvom skibet kommer til de danske farvande, lægger det ikke til kaj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Det atomdrevne franske hangarskib Charles de Gaulle, der måler næsten 300 meter i længden og vejer hele 42.500 tons, havde sin jomfrusejlads tilbage i 2001. Foto: Valery Hache / Scanpix.

Mange havde set frem til at spotte ægte fransk militær isenkram på havnen i Aarhus. Men det bliver ikke til noget.

Det oplyser Forsvarskommanden i pressemeddelelse.

Det er et af verdens største hangarskibe, Charles de Gaulle, som den 29. marts skulle have lægget til kaj.

Skibet kommer stadig til de danske farvande, men for at undgå en eventuel smittespredning med coronavirus er flere aktiviteter i forbindelse med hangarskibsgruppens besøg aflyst.

Et kampfly gør klar til at lette fra Charles de Gaulle skibet i kampen mod Islamisk Stat. Foto: Mario Goldman /Scanpix

Der vil blive taget foranstaltninger for, at der ikke skal ske smittespredning i forbindelse med aktiviteterne.

Personalet om bord på skibene vil ikke gives landlov, og der vil ikke ske besøg på skibene fra dansk side, skriver Forsvarskommandoen.

Kunne have været første gang

Udenrigsminister Jeppe Kofod (Soc. Dem.) kunne tidligere på måneden oplyse, at det ellers ville have været første gang, at et fransk hangarskib skulle have besøgt en dansk havn.

Den danske fregat Niels Juel vil stadig være en del af den skibsgruppe, der står for sikkerheden omkring det franske hangarskib Charles de Gaulle.

- Vi er sammen om sikre, at Europa tager et større ansvar. Det gavner Danmarks og vores allieredes sikkerhed og understreger Danmarks meget aktive udenrigs- og sikkerhedspolitiske linje, sagde Jeppe Kofod.

Det er anden gang, at danske Niels Juel bliver indsat i hangarskibsgruppen. Sidste gang var i 2019, hvor fregatten deltog i gruppens operationer i Middelhavet.

Fakta om det franske hangarskib

Hangarsskibsgruppen består af hangarskibet Charles de Gaulle, der har en fast besætning på cirka 2000 mand og som vejer omkring 40.500 ton. Derudover består gruppen af et antal eskorteskibe, ofte en ubåd og et forsyningstankskib (tankskib). Hertil kommer ca. 30 skibsbaserede fly og helikoptere.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her