Bachs musik fylder kirkerne

Påskens musik trækker flere i kirke

Musikelskende danskere søger i stigende grad ind i kirkerne som indledning til påsken. Det oplever kirkekoncert-arrangører flere steder i landet, hvor der de senere år er opstået en tradition for at opføre Johann Sebastian Bachs storslåede passionsmusik i påsken eller i dagene op til. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Sammenlignet med eksempelvis Tyskland og Holland har vi ikke nogen stærk tradition i Danmark for at opføre påskemusik i kirkerne. Det har da også været lidt svært at sparke i gang, men nu er det, som om danskerne virkelig har taget påskepassionerne til sig, siger domkantor Ebbe Munk fra Københavns Domkirke, der fredag aften havde fuldt hus til Bachs "Johannespassion".

Traditionen med at opføre Bachs passioner indledte Københavns Domkirke i 2003, og interessen har siden været støt stigende.

Aarhus Bachselskab opfører i aften Bachs "Matthæuspassion" i Aarhus Domkirke med domkirkens kantori, Skt. Clemens drengekor og seks solister, og selvom der ikke på forhånd er udsolgt, regner Knud Svendsen fra Bachselskabet med, at kirken nok skal blive fyldt. Han holder mange foredrag om blandt andet Bachs påskemusik, og som mangeårigt medlem af det internationale Bach-selskab glæder han sig over, at flere og flere danskere tager passionsmusikken til sig. Den er for ham den ultimative indgang til påsken.

- De fleste bliver umiddelbart følelsesmæssigt grebet af musikken, og har man en kristen tilgang, vil man desuden opleve påskens lidelseshistorie i et ekstra perspektiv, fordi Bach med sin musik formår at udtrykke noget, der ikke kan forkyndes med ord. Mange korsangere og tilhørere har gennem tiden fået en klump i halsen ved at synge eller lytte til passionsmusikken, siger Knud Svendsen.

Kilde: Kristeligt Dagblad

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner

Den 9. september 2020 brændte flygtningelejren Moria på den græske ø Lesbos.

Østjyske politikere: Vi er klar til at tage imod familier fra nedbrændt flygtningelejr