Borgerne er nervøse

Mange opkald til politiet før lørdagens demonstrationer

Skal man måle på antallet af nervøse opkald til Østjyllands Politi, så ser borgerne i Aarhus frem til lørdagens demonstration med stor bekymring.

- Vi prøver at berolig dem og fortælle, at ingen, hverken borgere eller tilrejsende, behøver at ændre noget på deres adfærd den dag, fortæller politiets talsmand, Mogens Brøndum.

Det er den højreorienterede organisation Danish Defence League, der har indkaldt til demonstration imod islam.

Det har udløst moddemonstrationen Aarhus for mangfoldighed, og kun få hundrede meter kommer til at skille de to grupper fra hinanden.

Er det sikkert at holde åbent?
Opkaldene til politiet handler blandt andet om forretningsdrivende, der vil vide, om det er sikkert at holde åbent eller have udeservering og sågar om taxivognmænd, der spørger, om det er sikkert at sende chauffører med indvandrerbaggrund på arbejde.

- Vores succesmål er, at ingen bliver anholdt. Vi vil have en dialogbaseret tilgang, men vi har det fornødne mandskab i baghånden, hvis dialogen ikke er nok, siger Mogens Brøndum.

Ifølge ham har politiets planlægning stået på i flere måneder, og politiet i Aarhus får støtte udefra for at være folk nok.

- Det er blandt de største politiindsatser, som Østjyllands Politi har været involveret i, siger han.

Flere hundrede i Mølleparken
Det forventes at antiislam-demonstrationen vil samle et par hundrede deltagere i Mølleparken. Danish Defence League venter besøg af allierede fra lande som Storbritannien, Bulgarien, Norge, Finland, Sverige og Polen.

Politiet forventer til gengæld, at moddemonstrationen, der starter på Rådhuspladsen, vil få deltagelse af flere tusinde.

I det antiracistiske miljø er man fast besluttet på, at det ikke skal lykkes Defence Leaguen at bruge mødet i Aarhus til at skabe tættere kontakter mellem de forskellige europæiske fraktioner.

Ud over aktivister fra København, ventes der også at komme antifascister fra Sverige, og også den britiske Unite Against Fascism ventes at sende folk af sted.

Kattegatcentret

Trods løfte fra regeringen: Kompensation til dyreparker reduceres voldsomt

eftersøgning helikopter

Bragte piloter i livsfare: Mand sigtet for at skyde med laser

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Silkeborg-træner Kent Nielsen må undvære tre coronaramte spillere i søndagens hjemmekamp mod Vendsyssel.

Coronavirus sender tre Silkeborg-spillere i isolation

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred