Busser kører i pendulfart med julegæster

Aarhusianske lavpris-busselskaber har indsat ekstra busser i juledagene

Over 100.000 passagerer forventes i juledagene at køre i bus fra Jylland til Sjælland - eller omvendt - for at besøge deres familier.

Det er den foreløbige status fra de to store lavpris-busselskaber Abildskou og Rød Billet, som har succes med at sælge billige billetter.

Hos Abildskou, der står bag busserne Linie 888, er der solgt omkring 40-50.000 billetter i jule- og nytårsdagene. For at kunne transportere de mange ekstra passagerer har selskabet været nødt til at leje 30 ekstra busser:

- Det går forrygende. Hvis der bliver booket flere billetter, sætter vi bare flere busser ind, siger direktør for Abildskou, Jens Abildskou, til tv2oj.dk.

Abildskou råder selv over 26 busser, som sammen med de lejede busser, kører i pendulfart fra Aarhus og videre over Storebælt.

Ekstra hjælp på travle togdage i julen

Garanti for plads

Selvom der er travlhed igen i år, så er det en anden slags travlhed, fortæller Jens Abildskou. Forklaringen er, at skoleelevernes juleferie begyndte allerede i fredags, og der derfor er flere rejsedage frem mod jul:

- Folk rejser mere spredt i år, men den 22. og 23. december er selvfølgelig stadig de største rejsedage, siger Jens Abildskou.

Også konkurrenten Rød Billet har svært ved at holde styr på antallet af bookinger. Her er forventningen, at op mod 60.000 passagerer rejser med en af selskabets busser frem mod den 3. januar.

Rød Billet har lejet i alt 350 busser, der skiftevis kører frem og tilbage med julegæsterne i jule- og nytårsdagene.

Som noget nyt tilbyder busselskabet i år passagererne pladsgaranti:

- Vi kan garantere, at folk kan rejse på den dag, de gerne vil af sted eller hjem. Om det så lige bliver klokken 14 eller 17, hvor der er travlt, det kan vi så ikke love, siger direktør for Rød Billet Thomas Hintze.

Størstedelen af passagererne rejser fra Sjælland mod Jylland.

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

coronatest podning corona covid-19 visir

Danmark har 860 nye smittetilfælde

Kattegatcentret

Trods løfte fra regeringen: Kompensation til dyreparker reduceres voldsomt

eftersøgning helikopter

Bragte piloter i livsfare: Mand sigtet for at skyde med laser

Hvidskimmelost

Tilbagekaldes: Hvidskimmelost kan give diarré og opkast