Bysbarn åbner dette års festuge: - Han er en selvskreven gæst

Thomas Helmig åbner Aarhus Festuge 2018 med en uofficiel åbningskoncert. Ifølge festugens direktør er han en selvskrevet gæst

Det er efterhånden blevet lidt af en tradition, at det er et bysbarn, der åbner Aarhus Festuge med en uofficiel åbningskoncert dagen før den officielle gallaåbning.

I 2015 var det singer-songwriteren Tina Dickow, og i 2016 var det rapperen Liam O'Connor, bedre kendt som L.O.C.

quote Han kan samle rigtig mange mennesker. Han er en del af Aarhus, og hele Danmark kan synge med på hans sange. Så det bliver en meget stor fællesoplevelse, og det er en god måde at skyde festugen i gang på.

Rikke Øxner, direktør, Aarhus Festuge

Og nu er turen kommet til aarhusianeren, Thomas Helmig.

- Han er en selvskreven gæst til festugen. Der er ikke mange, der på samme måde er i hjertet af Aarhus og hele byen, siger Rikke Øxner, der er direktør hos Aarhus Festuge, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Han kan samle rigtig mange mennesker. Han er en del af Aarhus, og hele Danmark kan synge med på hans sange. Så det bliver en meget stor fællesoplevelse, og det er en god måde at skyde festugen i gang på, siger hun.

Hun tilføjer, at Thomas Helmig selv fra start har været meget interesseret i at optræde.

Aarhus Festuge

Thomas Helmig tyvstarter festugen med en uofficiel åbningskoncert, når han går på scenen torsdag den 30. august - dagen før den store gallaåbning i Musikhuset Aarhus.

Koncerten bliver udendørs og vil foregå i Byparken mellem Rådhuset og Musikhuset. Og musikeren selv ser frem til at gå på scenen.

- Jeg kommer med mit fantastiske band og nogle gamle venner. Jeg tager også nogle helt nye venner med, og jeg glæder mig helt vildt til at stå midt i Aarhus, midt i min by, midt i det hele, sammen med publikum og spille Festugen i gang – i godt selskab, siger Thomas Helmig i en pressemeddelelse. 

Og netop "I godt selskab" er undertitlen for koncerten, der kickstarter ti dage med fest og farver i hele byen. Thomas Helmig optrådte senest i festuge-regi ved den store 50-års jubilæumskoncert i Mindeparken i 2014.

Billetterne til koncerten koster 200 kroner. ekskl. gebyr og sættes til salg onsdag 2. maj klokken 9.00 på aarhusfestuge.billetten.dk

 

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise