Carl er blevet fastansat på trods af fortid som kriminel

- Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvor mange 12-taller, man har på sit karakterark, siger direktør

Carl arbejder hos møbelvirksomheden 3R Kontor 37 timer om ugen.

- Jeg laver alt fra leveringer til at pakke bil og styre lageret, siger Carl Christian Søndergaard Sørensen, montør, 3R Kontor, Højbjerg.

Han har ikke altid haft et arbejde. Efter en fortid som kriminel og otte år på kontanthjælp, har det ikke sådan været ligetil at komme ind på arbejdsmarkedet.

- Jeg kom en tur ind at sidde. Da jeg kom ud, havde jeg dobbelt så svært ved at få arbejde, siger Carl Christian Søndergaard Sørensen.

For to år siden, tog 3R Kontor Carl ind i praktik. Lige siden har han været fuldtidsansat.

- Det eneste, jeg lægger vægt på, er, om folk er engagerede i det, de laver. Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvor mange 12-taller, man har på sit karakterark, siger Steffen Høgh, der er direktør i 3R Kontor.

Virksomheden sælger brugte kontormøbler.

- Det er sjovt at komme ud til kunder, og det er sjovt at få noget ansvar og selv skulle tage noget ansvar. Når så kunden smiler, når man går derfra, så tør man lidt mere næste gang, siger Carl Christian Søndergaard Sørensen.

Der er 12 ansatte i virksomheden. Fem af dem har af forskellige årsager som kriminalitet, fysiske handicaps, langvarige sygdomsforløb og diagnoser haft svært ved at finde en plads i samfundet. De er nu alle fastansatte.

- Vi starter med et praktikforløb, hvorefter vi går i noget løntilskud. Derefter bliver folk fastansatte. Vi kan godt lide tanken om, at det er et blandet hold. Det nemmeste i verden er at ansætte nogen, der ligner en selv. Vi har brug for folk, der kan slæbe hæve-sænke-skriveborde, vi har brug for folk, der er rigtig gode til at formulere sig på skrift, og vi har brug for nogen, der er gode til at formulere sig verbalt, siger Steffen Høgh.

- Det er fedt, at der er nogen som Steffen, der siger, at nu ser vi bort fra det der papir og i stedet ser på, hvad man kan. Det giver jo så pote i sidste ende, siger Carl Christian Søndergaard Sørensen.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele indslaget om Carl, der er blevet fastansat, selv om han har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner

biograf

Biografer får en hjælpende hånd - men ikke den rigtige

politibil

Mand fundet død efter brand

Ole Bjerg Jørgensen

Oles bodega stadig til salg – nu giver han endnu mere rabat