Daniel Wagner er Årets Para-atlet: - Han er en inspiration for mange

Daniel Wagner, der i sommeren 2017 vandt VM-guld i længdespring og sølv i 100 meter løb, modtog torsdag Pressalits Keep Living-pris

Han gjorde sig bemærket ved Paralympiske Lege i 2012, hvor han nærmest ud af ingenting blandede sig i medaljekampen og som 19-årig vandt bronze i længdespring. Sidste år tog han så guld ved VM, og torsdag modtog Daniel Wagner så endnu en hædersbevisning:

Titlen som Årets Para-atlet, Pressalits Keep Living-pris, som blev overrakt ved en reception på Dokk1 i Aarhus.

- Det er en rigtig god følelse. Jeg tror, at det er 4. gang, jeg er nomineret til den, men det er første gang, jeg vinder den, så det er jeg super glad for, siger Daniel Wagner fra Aarhus.

Han lever på tiende år med en benprotese efter en springulykke som 14-årig – men det har ikke holdt ham tilbage. 

Siden han som 19-årig i 2012 højest overraskende tog bronzemedaljen hjem til Danmark ved de Paralympiske Lege, har formkurven nærmest været lodret og udløste en guldmedalje og en verdensrekord i længdespring ved VM i para-atletik i London i 2017.

Her er Daniel Wagner på vej gennem luften, da han vandt VM-guld i London sidste år.
Her er Daniel Wagner på vej gennem luften, da han vandt VM-guld i London sidste år.

En inspiration for mange

Store resultater og en stolt sportsmand, men det er ikke kun resultaterne, der gjorde, at Parasport Danmark, det tidligere Danmarks Handicap Idrætsforbund, og sponsoreren Pressalit gav titlen til netop Daniel Wagner 

- Han trækker unge med sig, han trækker børn med sig, og jeg er heller ikke i tvivl om, at han trækker veteraner med sig, som kommer hjem og finder en ny verden gennem sporten, så han er en inspiration for mange, siger Dan Boyter fra Pressalit.

Og netop det at inspirere og motivere er vigtigt for den 24-årige aarhusianske atlet.

- Det er også det, der betyder rigtig meget for mig. Det gælder både, om man er handicappet eller ej, dyrker elitesport eller lige er startet på en idræt. At det er med inde i prisen, spiller rigtig godt sammen med det, jeg står for, siger han.

Sideløbende med de sportslige resultater har Daniel Wagner været frontfigur i Parasport Danmarks rekrutteringskampagne, 'Hvor svært kan det være,' og gennem sin aktive deltagelse i arrangementer som Parasportens Dag og Sahvas løbeskole for benamputerede er han med til at inspirere mennesker med handicap til at dyrke idræt.

Daniel Wagner holder sig ikke kun til længdespring. Han har også vundet medaljer i 100 meter løb, og til marts deltager han i vinter PL i Sydkorea på snowboard.

Ud over Daniel Wagner var Lisa Kjær Gjessing, Susanne Sunesen, Stinna Tange Kaastrup og Cathrine Rosengren nomineret til prisen, der er blevet uddelt siden 2002.

Du kan se mere om Daniel Wagner i videoen øverst på siden.

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

grønt grøntsager mad veganer veganere vegansk

Regeringen vil indføre to vegetardage i kantiner

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Mundbind maske

Krav om mundbind udvides i dag: Butikkerne er forberedt

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger