Direktørens egen udstilling

2013 bliver Jens Erik Sørensens sidste år som ARoS-direktør

Gennem snart 30 år har museumsdirektør Jens Erik Sørensen sat sit markante præg på ARoS, og 2013 bliver hans sidste år som direktør.

Derfor kan man fra den 16. marts opleve museumsdirektørens egen udstilling "Director's Choice 7-9-13", hvor han har sammenstillet værker fra ARoS' samlinger til en personlig udstilling:

- Det har været fantastisk at få helt frie hænder til at gå på opdagelse i magasinerne. Tænk på hvor meget kunst, der er blevet købt ind gennem årene, og som museum har man jo ingen fortrydelsesret, siger Jens Erik Sørensen.

Med "Director?s Choice 7-9-13" har han fået frie hænder til at iscenesætte netop den udstilling, han ønsker at vise ARoS? gæster.

Denne gang har intentionen ikke været at vise bravur-stykkerne, men de mere skæve og på andre måder spændende værker i samlingen og få nye sider af dem frem:

- Museumsloven tillader ikke kunstmuseer at sælge ud af samlingen, så det har virkelig været spændende at kaste sig ud i. Hvad holder stadig, og hvad holder ikke, siger Jens Erik Sørensen.

TV2 | ØSTJYLLAND viser på søndag kl. 19.55 et længere arbejdsportræt af Jens Erik Sørensen, hvor man kan følge ham i hans arbejde med udstillingen på tæt hold.

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger

Vestre Landsret

38-årig idømmes forvaring for overgreb på østjysk tiårig

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner