Flere end 60.000 ørreder bliver sluppet løs i Aarhus Bugt

De mange fisk skal skabe bedre vilkår for de østjyske lystfiskere

Sæt madding på krogen og tag med ud og fisk. 

Snart vrimler det med ørreder ved de østjyske kyster. Flere end 60.000 fisk bliver onsdag eftermiddag kl. 14 sat ud i Aarhus Å ved Mølleparken i Aarhus og i en række andre småbække i Egå og Kalø Vig.

Det er andet år i træk, at en stor mængde fisk bliver sat ud. 

 - Det langsigtede mål er at forbedre forholdene for det rekreative fiskeri. Det skal skabe en god oplevelse for dem, der gerne vil ud i naturen og have en fisk med hjem, siger Arne Bager, der er formand i Østjyske Lyst- og Fritidsfiskere, til TV2 ØSTJYLLAND.

Når fiskene bliver udsat er de 10-15 centimeter lange. De næste år skal de æde sig store, inden de kan fanges af lyst- og sportsfiskerne. 

- Det bliver nogle pænt store fisk. Når først de kommer i saltvand, så vokser de hurtigt og kan blive en halv meter lange, siger Arne Bager.

Et stort arbejde 

Arne bager fortæller, at de østjyske kommuner og lystfiskere i disse år gør et stort arbejde for, at flest mulige bække og åer bliver naturlige vandløb med spændende natur og gode fiskebestande.

- De vandløb, der udmunder i Aarhus Bugt, er stadig ikke helt deroppe, hvor de kan producere de mængder fisk, der skal til. Men der gøres et stort arbejde for det, siger Arne Bager, der er formand i Østjyske Lyst- og Fritidsfiskere, til TV2 ØSTJYLLAND.

De tusindvis af ørreder er opdrættet i et specialdambrug ved Nibe, og størstedelen af udgifterne er betalt af fisketegnsmidlerne - de penge, som lystfiskerne betaler, når de køber et fisketegn. Aarhus Kommune har derudover betalt for 18.000 af fiskene. 

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND sendte live fra udsættelsen af de mange fisk. Se fiskene ryge i vandet her. 

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

narko narkotika amfetamin speed

54-årig idømt fire års fængsel i sag om stort narkonetværk

Mundbind Bilka

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind

coronatest podning corona covid-19 visir

Danmark har 860 nye smittetilfælde

COVID-19 LIVE
Coronatest Region Midt 20.08.2020

24 elever fra efterskole smittet med corona

Charlotte Ernst

Flere kvinder griber controlleren