Første letbane-tog er kommet på skinner

Det første togsæt i Aarhus Letbane kom på skinner torsdag morgen

Det bliver nemmere og nemmere at forestille sig, at letbanen bliver en del af trafikken i Aarhus. Skinnerne bliver i disse måneder lagt langs Randersvej, og nu er togsættene på vej på plads.

Letbanetoget er ankommet på en blokvogn fra Berlin. Torsdag morgen blev det så flyttes fra blokvognen og over på egne skinner. Det skete ved Letbanens nye værksted og kontrolcenter i banegraven i Aarhus.

Fakta:

- Vi er rigtig tilfredse med kvaliteten af toget. Nu skal det slut-testes, og så skal vi så køre med det og så skal vi teste vores bane, både Odderbanen, vores centralbane og Grenåbanen for at teste alt virker, siger Claus Rehfeld Moshøj, direktør i Aarhus Letbane.

SE OGSÅ: Letbane: Nu skal der lægges skinner i de to største kryds

De første førere af Letbanens togsæt skal uddannes i Tyskland. Og derefter skal de uddanne deres kollegaer herhjemme. Men det de fleste i Aarhus Letbane glæder sig til, er, når passagererne begynder at stige ombord.

- Det bliver det store øjeblik. Vi er 11 måneder fra, at der kører sporvogne i Aarhus, og det bliver en stor dag, når det sker, siger Claus Rehfeld Moshøj

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Hornslet Skole pavillon

Ny skole på vej: Her er de mulige placeringer

Mundbind maske

Krav om mundbind udvides i dag: Butikkerne er forberedt

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger