Fyret direktør kræver millioner

Stævner Vestas med krav om 8,5 mio. kr.

Den fyrede Vestas-direktør Henrik Nørremark kræver resten af sin fratrædelsesgodtgørelse på 12 millioner udbetalt.

Henrik Nørremarks advokat, Morten Samuelsson, bekræfter over for Ritzau, at stævningen mod Vestas, som er sendt til Aarhus Ret, indeholder et krav på 8,5 millioner kroner. Det er penge, som Henrik Nørremark har til gode af sin fratrædelsesordning.

Vestas har nu fire uger til at komme med et svarskift, men i følge Ritzaus oplysninger vil der gå mindst et år, før retssagen kan komme i gang.

Advokat: Højst usædvanligt

Henrik Nørremark vil ikke finde sig i, at han bliver beskyldt for at have indgået hemmelige aftaler i Indien. Tirsdag aften gik Vestas ud med en meddelelse, hvor selskabet fortalte om sagen.

Nørremarks advokat finder det højst usædvanligt, at koncernen handler sådan, efter at han selv havde afleveret en redegørelse om sagen til Vestas' advokat 28. september.

- Det er skuffende og usædvanligt, at et børsnoteret selskab vælger at besvare en advokatredegørelse ved uden varsel at udsende en meddelelse til offentligheden, skrev advokat Morten Samuelsson i en pressemeddelelse onsdag om sagen.

- Jeg må tage det som udtryk for, at Vestas ikke har ønsket at undersøge sagen ved at tilvejebringe og undersøge de dokumenter, som nævnes i min redegørelse, fastslog han.

"Krænkende og dybt skadelige"

Morten Samuelsson påpeger, at Henrik Nørremark "afviser med bestemthed de rejste beskyldninger, som er krænkende og dybt skadelige".

Under retssagen mod Vestas vil Morten Samuelsson blandt andet indkalde koncernchef Ditlev Engel til at afgive forklaring.

Henrik Nørremark fik 7. september at vide, at Vestas ophævede hans fratrædelsesordning - en ordning han fik efter en fyring 7. februar i år.

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

eftersøgning helikopter

Mand skyder med laserlys mod redningshelikopter

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Silkeborg-træner Kent Nielsen må undvære tre coronaramte spillere i søndagens hjemmekamp mod Vendsyssel.

Coronavirus sender tre Silkeborg-spillere i isolation

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred