Lagerbrand er formentlig påsat

Natten til mandag har en stor brand hærget en lagerbygning ved det tidligere Tulip-slagteri i Brabrand ved Aarhus

En brand har natten til mandag hærget en stor lagerbygning på Høiriisgårdsvej i Brabrand, og den fik myndighederne til at advare borgerne i området til at holde sig indendørs på grund af stor røgudvikling.

Aarhus Brandvæsen har den seneste tid været kaldt ud til de tomme lagerbygninger på Høiriisgårdsvej 5 adskillige gange, og ifølge brandvæsnet tyder meget på, at nattens brand er påsat.

Flere brande på stedet

- Vi har den seneste halvanden måned været ude til 5-7 brande på stedet. Det har været i alt lige fra pavillonbygninger til skure, og i nat var det så en af de store lagerhaller, siger indsatsleder Bjørn Christensen fra Aarhus Brandvæsen.

Opdateret: Stor lagerbrand i Aarhus er nu slukket

Han og kollegaerne modtog anmeldelsen om branden klokken cirka 00.40 natten til mandag, og op mod 20 brandfolk har natten igennem kæmpet med at få styr på branden, der har raseret en lagerbygning på cirka 1.000 m2.

Formentlig påsat

- Der er nok ikke den store tvivl om, at de her brande er påsat. Der er ingen installationer derude, som er sluttet til, så der er ingen strøm i hallerne, så der kan ikke opstå brand på grund af det, når alt er koblet fra, siger Bjørn Christensen, der fortæller, at brandvæsnet bruger mange ressourcer på de nedlagte industribygninger i området.

Brand på tidligere Tulip-slagteri

- Branden kan være antændt ved et uheld eller forsætteligt. Men antændt på en eller anden måde er den formenligt, men vi ved ikke hvordan, siger indsatslederen, der fortæller, at unge og hjemløse holder til i de tomme bygninger, der indtil 2008 fungerede som slagteri.

Også hos Østjyllands Politi mistænker man branden for at være påsat.

- Der er ikke umiddelbart noget på stedet, der kan have antændt den, så nu skal vi undersøge brandårsagen for at finde ud af, om den er påsat, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

Ingen personer kom til skade ved branden.

I videoen øverst på siden kan du se brandvæsnet arbejdet på stedet mandag morgen.

Har du oplysninger om branden - eller billeder fra stedet? Send en mail til redaktion@tv2oj.dk eller kontakt os via Facebook.

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots