Lån en sofa

Boligløse nye studerende tvinges til 'sofa-formidling'

Problemerne med at finde boliger til de nye studerende, har nu fået tre studenterorganisationer til at oprette en ny online 'sofa-formidling' i København og Aarhus, hvor boligmanglen er størst. Det skriver metroXpress. 

Konceptet er, at elever og studerende låner deres sofa ud til andre elever og studerende, der er i akut bolignød. Det kan ske i op til 14 dage - kvit og frit.

En af organisationerne bag er Studenterrådet ved Københavns Universitet, og formand Bjarke Lindemann Jepsen forklarer, at projektet blev udtænkt hen over sommeren.

- Det er et akut forsøg på at gøre noget. Vi har længe opfordret kommunen til at tage førertrøjen på, men nu tager vi sagen i egen hånd og sikrer de nye studerende en blød landing.  De skal ikke pendle fra Fyn til København, for det ved nogle af os selv, hvor nederen der er, siger formanden til metroXpress.

30-40 studerende har allerede stillet deres sofa til rådighed i København, og der forventes at blive rift om dem fra næste uge, hvor landets studerende for alvor går i gang. Ifølge DR Nyheder står 9.000 i øjeblikket på venteliste til en studiebolig i København, og 8.500 gør det i Aarhus.

Ungdomsboligordfører Jonas Bjørn Larsen (S) og medlem af Københavns borgerrepræsentation så der også gerne, at der blev gjort meget mere for at skaffe de nye studerende tag over hovedet.

- Når der er brug for couch surfing blandt studerende, har vi ikke gjort det godt nok, og det er beklageligt. Vi prøver hele tiden at gøre det bedre, men der er brug for en hjælpende hånd fra regeringen, siger Jonas Bjørn Larsen til metroXpress.

 

 

 

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger