Lars Kraghs advokat: Intet belæg for at han lider af PTSD
Lars Kragh har fået rettens ord for, at han ikke var udsendt som kampsoldat. Han er blevet overflyttet til Sikringen i Slagelse, hvor han skal mentalundersøges
Det bliver formentlig først i det nye år, at retssagen mod krigsveteranen Lars Kragh begynder.
Det oplyser Lars Kraghs advokat, Mikkel Nielsen til tv2oj.dk.
Lars Kragh er anklaget for dobbelt manddrab og for usømmelig omgang med lig. Han nægter sig fortsat skyldig, men erkender de faktiske forhold. Altså at der har været en episode i fritidshuset ved Uggelhuse, hvor forældrene Kirsten og Jørgen Kragh afgik ved døden. Også spørgsmålet om usømmelig omgang med lig, nægter han sig skyldig i.
Ifølge anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi dræbte han sine forældre på et tidspunkt mellem den 7. og 9. juli. Det skete ifølge anklagemyndigheden med knytnæveslag og slag med en økse.
Efter flere dages jagt, hvor politiet flere gange bad om hjælp fra offentligheden, blev han den 12. juli anholdt ved Vonge vest for Horsens. Forældrene blev fundet døde i den bil, Lars Kragh blev anholdt i. Bilen var forældrenes koksgrå VW Golf.
Siden er Lars Kragh blevet overflyttet fra Psykiatrisk Hospital i Risskov ved Aarhus til Sikringen i Slagelse. Sikringen er en retpsykiatrisk anstalt for dem, man anser for de farligste og mest sindssyge forbrydere.
En af årsagerne til overflytningen var, at Lars Kragh blev anset som yderst farlig, da han angiveligt var specialtrænet elitesoldat. Sidstnævnte er dog blevet dementeret, da Retten i Næstved forrige fredag lagde til grund, at han ikke har været elitesoldat, og at han ikke har særlige kompetencer i forhold til kampsport.
- Lars har længe forklaret, at han ikke var elitesoldat, og at han ikke har været i kamp, og vi nu har vi fået politiet til at undersøge hans militære forhold. På baggrund af de undersøgelser og Lars’ forklaring anerkendte retten, at Lars ikke har været udsendt som elitesoldat. Han har haft ganske almindelig tjeneste og passet militærets materiale, siger Mikkel Nielsen.
Læs også:
Lars Kragh var udsendt til Balkan i 1990erne.
Lars Kragh sidder på Sikringen med henblik på at blive mentalundersøgt. Mentalundersøgelsen foreligger ikke endnu.
- Uanset det ofte har været nævnt i pressen, er der indtil videre intet belæg for, at Lars Kragh skulle lide af PTSD, siger Mikkel Nielsen.
Tilbage i juli kom det desuden frem, at Lars Kraghs nu afdøde forældre i flere år har kæmpet for at få deres søn i behandling. Det har også været fremme, at han i flere perioder forsvandt sporløst.
Sagen kort
Lørdag den 9. juli:
Østjyllands Politi udsender en efterlysning af 42-årige Lars Kragh og hans forældre Jørgen og Kirsten Kragh på henholdsvis 74 og 69 år. I efterlysningen stod også, at politiet efterlyste parrets koksgrå VW Golf. Den var sidst set en 9. Juli i Limfjordstunellen i sydgående retning.
Mandag 11. juli:
Den grå Golf bliver set af en borger i en plantage i Blåvand ved Esbjerg. Ved bilen stod en mand, der angiveligt var Lars Kragh. Borgeren kunne ikke se, om der var flere i bilen.
Tirsdag den 12. juli:
Om eftermiddagen klokken 16.16 lykkedes det politiet at anholde Lars Kragh i Vonge i Sydsøtjylland. Forældrene blev fundet døde i den bil, Lars Kragh blev anholdt i.
Onsdag den13. juli
Lars Kragh bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han nægter sig skyldig i drab ligesom han nægter usømmelig omgang med lig. Ifølge anklagemyndigheden har Lars Kragh dræbt sine forældre på et tidspunkt imellem den 7. og 9. juli. Det er sket med knytnæveslag og slag med en økse.