Mand faldt i Aarhus Havn natten til søndag: Reddet af to piger

To piger har formentlig reddet mandens liv, oplyser Aarhus Brandvæsen

Natten til søndag faldt en 41-årig mand i vandet ved Aarhus Havn tæt på Dokk1 i den centrale del af byen. To piger reagerede hurtigt, og det har formentlig reddet mandens liv, oplyser Aarhus Brandvæsen.

Kort før klokken 02.00 natten til søndag faldt en mand i Aarhus Havn, men heldigvis hørte nogle forbipasserende mandens råb om hjælp i mørket.

- De hørte ham råbe på hjælp, og gik ud til havnekanten for at se, hvor råbene kom fra. Her kunne de se en mand ligge i det kolde vand. Han kunne ikke komme op selv. De fik i første omgang smidt et kabel ned til ham, som han kunne holde fast i, siger indsatsleder Christian Bandholm fra Aarhus Brandvæsen til tv2oj.dk.

Fandt redningskrans

Han fortsætter:

Reddede mand i Aarhus Havn: Helena rystede af chok

- Det var især to piger, som vi oplevede det, der gjorde rigtig meget for at hjælpe manden. De var imponerende dygtige og fik fundet en redningskrans, som de kastede ned til ham, så han kunne holde sig oven vande indtil vi ankom. Det reddede hans liv.

Manden kunne ved hjælp af redningskransen holde sig oven vande, og da Aarhus Brandvæsen ankom til stedet, blev en dykker sendt i vandet, og manden blev hevet op på kajen.

- Lægen var ankommet, da vi fik ham op ad vandet, og lægen tog straks over. Manden var meget kold, og han blev kørt til hospitalet, siger Christian Bandholm, der ikke ved præcist, hvor længe manden nåede at være i det kolde vand.

Indsatslederen roser de to handlekraftige piger for at have fundet redningskransen og hjulpet manden.

Østjyllands Politi oplyser søndag sidst på formiddagen, at manden forsat er indlagt til observation på hospitalet, men at han efter omstændighederne har det godt.

I videoen øverst på siden kan du høre indsatsleder Johnny Damgård fra Aarhus Brandvæsen fortælle om episoden og vise, hvordan man skal bruge redningskransene.

OPDATERET: TV2OJ talte senere søndag med den ene af de piger, der reddede manden op af vandet. Læs mere her

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

def_thumb,50_percent

Lars vil producere 500.000 mundbind i døgnet

halloween

Coronaramt halloween-weekend bliver lun og tør

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

Jens Liebmann

Der er gået mode i mundbindene: - Maskerne er en accessory