Sibirisk kulde hård ved asfalt: 683 tip om huller i vejene

Aarhus Kommune har i 2018 fået knap 700 tip om veje med huller, der trænger til at blive lappet

Huller i vejene er et stort problem i Aarhus. Siden årsskiftet har kommunen modtaget hele 683 tip om steder, hvor vejen trænger til en kærlig hånd. Det kolde klima får skylden.

- Det er selvfølgelig væsentligt, at man som aarhusianer kan komme frem uden at skulle være nervøs for at køre galt eller få ødelagt sin bil på grund af et hul i vejen. Huller i vejene vil desværre forblive en tilbagevendende udfordring i vores klima, men vi gør alt, hvad vi kan for at mindske det mest muligt, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

At vejret er en af de store syndere, bekræfter vejingeniør hos Rambøll, Jørgen Therkelsen.

- Vi har i år haft en vinter med temperaturer lige omkring frysepunktet hele tiden og mange skift mellem frost og tøvejr. Når det tør siver vand ned i belægningen, og så er der stor risiko for sprækker, forklarer han til TV2 ØSTJYLLAND.

- I Norge og Sverige, hvor der er konstant frost, har man ikke de samme problemer, fortsætter ingeniøren.

Også på Skalborgvej nær Odder har der tidligere været problemer med vejhuller og mange punkterede biler. Se mere i indslaget her.

Mange af hullerne i Aarhus er allerede udbedret, men der venter fortsat et stort arbejde.

- Jo bedre vejen er vedligeholdt, jo færre skader kommer der. Og som vejmyndighed er man altid nødt til at prioritere og holde indsatsen op imod andre udgifter. Det er dog mit indtryk, at Aarhus Kommune gør det mindst lige så godt som andre, siger Jørgen Therkelsen.

Men problemerne er så mere tydelige her, efter at app'en Borgertip Aarhus har gjort det let for alle at tippe kommunen om blandt andet huller i vejene.