Skarp kritik af FOA-formand

Stem nej. Sådan lyder opfordringen fra den lokale FOA-formand i Århus, Kirsten Normann Andersen, til sine medlemmer.

Lønstigningen på 13,4 over tre år var for beskeden, mener den århusianske FOA-formand Kirsten Normann Andersen, der også forudser et landsdækkende nej ved urafstemningen 6. juni.

Konkret vil FOA-medlemmer i regionerne i flere tilfælde få op mod 600 kroner mindre om måneden end deres kommunalt ansatte kolleger, vurderer Kirsten Normann Andersen. Samtidig rejser hun skarp kritik af FOA-formand Dennis Kristensen.

FOA-formanden lagde sig tidligt i forløbet ud med mange i fagbevægelsen, da han forlod forhandlingsfællesskabet KTO - og nu har han haft lidt for travlt med at klinke skårene og vise, at han kan indgå forlig, vurderer hun.

Fredag var hovedbestyrelsen indkaldt, men ellers har Dennis Kristensen i flere tilfælde under forløbet handlet for selvstændigt, lyder kritikken.

- Dennis er som person ikke speciel social. Ofte får han sat sine egne idéer i spil, inden vi får en grundig diskussion af, hvad vi vil. Jeg er nok særlig ærgerlig over, at vi laver forlig på nuværende tidspunkt, fordi der har været tillidsmandsstævner, hvor beskeden har været, at et forlig så ringe, som det vi nu har indgået, ingen gang havde på jord, siger Kirsten Normann Andersen til Ritzau.

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet