Tidl. embedslæge: Dødsfald på plejehjem er uagtsomt manddrab

Manglende undersøgelse af 88-årig kvindes død på Plejecentret Bøgeskovhus vækker kritik fra ekspert

Tidligere retsmediciner og embedslæge gennem 25 år Kate Runge går nu ind i sagen om et dødsfald på Plejecentret Bøgeskovhus i Viby.

Hun kalder håndteringen af sagen for dybt problematisk. Ifølge hende er der sket adskillige fejl undervejs i forløbet, og hun er ikke i tvivl om, at der er tale om uagtsomt manddrab.

- Hvis ikke, man dør en naturlig død, så skal alle dødsfald drøftes med politiet, hvis det er mord, det er selvmord, det er ulykker, og nogle kan gøres ansvarlige for det, der er sket. Det er der ikke i den her sag, siger Kate Runge til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dødsulykke på Bøgeskovhus er aldrig blevet undersøgt

88-årige Bodil Grethe Jensen kørte 11. juli i sin kørestol ned ad nogle betontrapper på Plejecentret Bøgeskovhus i Viby. To dage senere døde hun af sine kvæstelser på Aarhus Universitetshospital.

- Det er jo ikke bare et hændeligt uheld. Det er virkelig et, der er provokeret, fordi der har været nogle forkerte omstændigheder på plejehjemmet den dag. Og det skal man selvfølgelig undersøge for at se, om nogen kan gøre ansvarlige for ulykken, siger den tidligere embedslæge.

- Det er jo det, vi kalder uagtsomt manddrab. Det lyder lidt voldsomt, det ved jeg godt, men det er jo det, der er sket i den her sag, fortsætter hun.

Døtre til afdød kvinde savner afklaring

I indlæggelsesrapporten er ulykken ikke nævnt, i stedet står det beskrevet som om, at Bodil Grethe Jensen er faldet ud af kørestolen og ned på plejecentrets gulv. Men ifølge Kate Runge er kvæstelsen for voldsomme til at stamme fra et fald.

- Det kan de ikke. Hun har jo brækket lårben, hun har brækket hænderne, hun har brækket kæbebenet, og hun har fået et stort hul i hovedet, så blodet er rendt ud af hende. Sådan noget får man ikke af bare at trille ud af sin kørestol, siger hun.

Proceduren er normalt, at en ulykke skal undersøges af politiet og embedslægen, men den undersøgelse er ikke fundet sted.

Hverken politiet eller ledelsen på Aarhus Universitets Hospital har ønsket at stille op til interview. Men hospitalsledelsen oplyser, at de nu vil indkalde familien til en samtale for at undersøge, hvad der er gået galt i sagen.

Se mere om hele sagen i TV-indslaget øverst på siden, vi skal dog advare om, at der forekommer stærke billeder i indslaget.

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

Jens Liebmann

Der er gået mode i mundbindene: - Maskerne er en accessory

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

def_thumb,50_percent

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind

Ramus Brohave

Kendt Youtuber skal få flere til at tage SOSU-uddannelsen