Tysk byggegigant til Aarhus

Skal udføre betonarbejdet på supersygehus

Det bliver en af Tysklands største entreprenørvirksomheder, der skal udføre betonarbejdet på den største entreprise på det kommende supersygehus, DNU i Aarhus, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Entreprenørvirksomheden Jørgen Friis Poulsen, Herning, vandt tidligere på efteråret råhus- og lukningsentreprisen i hospitalsbyggeriets største byggefelt, det sydlige spors anden etape kaldet S2. Der er tale om en opgave på knap 40.000 kvm senge- og behandlingsbygninger og en kontrakt på 308 mio. kroner.

Jørgen Friis Poulsen udfører arbejdet alene med underentreprenører. Betonentreprisen skal udføres af den store tyske entreprenørvirksomhed Max Bögl Bauunternehmung GmbH.

- Vi har undersøgt markedet og føler os tryg ved vores valg. Vi kender virksomheden og har arbejdet sammen med dem før. Det er en virksomhed, der deler vores kultur, og som vi stoler på. Det er i bedste forstand et tysk firma, der lever op til "Ordnung muss sein", siger adm. direktør Jesper Friis Poulsen om baggrunden for valget.

Bygherren kræver, at arbejdet udføres på danske løn- og arbejdsvilkår, ligesom der i kontrakterne er krav om, at seks procent af den enkelte kontrakts årsværk skal være lærlinge.

Jesper Friis Poulsen understreger, at lærlingeklausulen naturligvis vil blive respekteret, selv om der bliver tale om en tysk entreprenør.

 

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Vestre Landsret

38-årig idømmes forvaring for overgreb på østjysk tiårig