- Umuligt i min situation

Besparelser bekymrer patienter på patienthotellet

Region Midtjylland skærer igen i supersygehuset. Først skar politikerne i antallet af sengepladser på det nye supersygehus i Skejby. Nu skærer de i antallet af pladser på et planlagt patienthotel fra 127 til 80 pladser.

Det rammer især alvorligt syge patienter, der er i dagbehandling. De tvinges nu til lange rejser samtidig med deres behandling.

Thorkild Larsen og Bent Kudsk er begge blevet opereret i ryggen. De er indlagt på Patienthotellet på Aarhus Sygehus i Nørrebrogade, mens de venter på de sidste undersøgelser og prøvesvar.

Havde de ikke haft mulighed for at bo på Patienthotellet, var de nødt til at tage den lange tur fra henholdsvis Skive og Struer for at få behandling i Aarhus.

- Det ville være tre timers kørsel. Det ville nok være lidt trættende, og i min situation ville det være umuligt, jeg må ikke køre så langt, så skal jeg transporteres, siger Thorkild Larsen

Et ophold med flere fordele

I stedet for at tage hjem kan de nu læne sig tilbage og slappe af, uden at skulle spekulere på lange køreture.

- Man er ligesom trukket ud af dagligdagen og kan koncentrere sig om at forsøge at blive helbredt igen, siger Thorkild Larsen.

Patienthotellet har eksisteret i snart 22 år, og er et tilbud til patienter, som kan klare sig selv, men stadig har brug for behandling. Udover ryg- og øjenpatienter, er det særligt kræftpatienter, som tjekker ind i forbindelse med stråle- og kemobehandling. Et ophold med flere fordele for patienterne.

- De kan gå over fra behandlingen og hvile, og så har de måske kræfter til at spise noget, og de skal ikke tænke på, at de skal ud og handle ind, siger sygeplejerske Anne Kathrine Hvid

Se mere i tv-indslaget over artiklen.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner

Den 9. september 2020 brændte flygtningelejren Moria på den græske ø Lesbos.

Østjyske politikere: Vi er klar til at tage imod familier fra nedbrændt flygtningelejr