Vild med sovs? Så har østjysk restaurant drømmejobbet til dig

Den aarhusianske restaurant ’Klokken Aarhus’ tilbyder nu en ny tjans som sovsesmager. Belønningen er et klippekort til ti gange stegt flæsk med persillesovs

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Ti omgange gratis stegt flæsk med persillesovs, og det eneste, du skal gøre for at fortjente det, er at spise en hel masse sovs.

Men den er altså god nok. Aarhus-restauranten ’Klokken Aarhus’, der åbner senere på foråret, søger lige nu en såkaldt sovsesommelier for en dag.

- Det er vigtigt for os at understrege, at vi ikke vil forfine og revolutionere det danske køkken, men bevare det traditionelle. Og her er en god sovs meget vigtig, siger Morten Pedersen, der er direktør i DiningSix, som er selskabet bag 'Klokken Aarhus’ og en række andre restauranter i Aarhus og København. 

Tre krav til kandidaterne 

Der er kun tre simple krav til den, der ender med at besætte jobbet. Man skal elske sovs, spise meget af det, og så skal man altså udtale det som ”sovs” og ikke ”sauce”.

Klokken Aarhus har annonceret drømmejobopslaget på deres Facebook-side, og der er indtil nu mere end 2000 brugere, der har meldt sig ind i kampen om at blive sovsesmager. De mange brugere har alle et bud på, hvorfor lige netop de skal vinde tjansen. 

- Jeg elsker en rigtig god sovs! For mig er et måltid ikke værd at spise, hvis der ikke er sovs, skriver Peter Blok Hansen. 

- Jeg elsker sovs. Min mad bader altid i det. Man kan aldrig få for meget sovs, skriver Camilla Rasmussen. 

Andre sovse kan komme i spil 

At der er så mange selverklærede sovseeksperter glæder Morten Pedersen. 

- Det er fedt og viser, at vi ikke er de eneste, der mener, at sovsen er en vigtig del af en ret, specielt når det gælder dansk mad, siger Morten Pedersen. 

Han fortæller, at den ihærdige opbakning gør, at virksomheden overvejer at lave lignende tiltag, når der skal tilsmages andre sovsevarianter. 

- Vi skal mødes og diskutere, om vi kan lave noget lignende i forhold til andre varianter af sovs. Det vigtigste er jo, at vi finder den bedste sovs, siger Morten Pedersen. 

VIDEO: Danmarks bedste bøfsandwich er østjysk og serveres i voldgrav af sovs. Se en video om Rasses Skovpølser i Bøgeskoven ved Skanderborg. Videoen er fra december 2017.

Han har også selv et bud på, hvordan den perfekte persillesovs ser ud. 

- Den skal nærmest kunne spises med kniv og gaffel. Man skal kunne smage, at der er kvalitet og kærlighed i den, siger direktøren. 

Er man selv en ”sovse-smovser”, eller kender man en, der er, så er det med at melde sig nu. Vinderen bliver nemlig allerede fundet torsdag den 12. april.

Klokken Aarhus vælger en vinder blandt alle, der har kommenteret opslaget herunder:

Hornslet Skole pavillon

Ny skole i Hornslet på vej: Her er de mulige placeringer

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Vestre Landsret

38-årig idømmes forvaring for overgreb på østjysk tiårig

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand