Northside: Droneoptagelser overvåger publikum

En drone skal holde øje med, hvordan publikum bevæger sig i Ådalen under Northside

Som den første festival i Danmark har Northside hyret en drone, der skal filme festivalen fra luften. Optagelserne fra dronen bliver både livestreamet og vist på storskærme på pladsen både om dagen og om aftenen.

- Vi flyver op til 100 meter. Dronen flyver ikke så lang tid af gangen. Så den flyver op, tager nogle billeder og går ned og genoplader batterierne, siger Klaus Kastrup, operationsdirektør fra virksomheden Dronops i Aarhus.

Dronen er hyret for at underholde publikum, men er der også for sikkerhedens skyld.

- Langt hen ad vejen handler det om, at det er rigtig, rigtig sjovt. Der er helt klart også et seriøst element. Det lyder så grimt, men den der overvågning af folks adfærdsmønstre, tror jeg kan blive rigtig værdifuld for os, siger John Fogde, talsmand for Northside.

Af sikkerhedsmæssige årsager skal dronen holde sig på sportspladsen lige ved siden af festivalpladsen. Derfra har dronen et perfekt overblik over festivalen, som kan være til gavn, hvis noget går galt på jorden.

- Hvis der skulle ske en akut situation, så kan vi hjælpe til i forhold til at vise, hvor folk er på vej hen, hvor er der for mange folk, hvor skal vi guide folk hen for ikke at få for tætte og farlige folkemængder, hvor tingene kan udvikle sig, fortæller Klaus Kastrup.

 

Mette Pedersen Fødselsdepression

Mette frygtede at miste sin nyfødte søn: Efter 70 dage har hun fået hjælp

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag

Fire biler i sammenstød

Fire biler kørt galt

Skærmbillede 2020-10-29 kl. 20.19.10

Mary mener mågekanoner kostede hendes hund livet – nu vil hun have dem fjernet

Olie og gas fyr

Nu bliver det muligt at skrotte dit fyr og få op mod 25.000 kroner for det

def_thumb,50_percent

Lars vil producere 500.000 mundbind i døgnet