Fordobling af salget: Østjyderne mæsker sig i fastelavnsboller som aldrig før

Der er godt gang i salget af fastelavnsboller. Og noget tyder på, at corona-nedlukningen har sat ekstra skub i salget - i hvert fald melder mange bagere om en stor stigning i antallet af solgte fastelavnsboller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Anders Pedersen er indehaver af Bagergården i Hinnerup. Her har de solgt dobbelt så mange fastelavnsboller som i samme periode sidste år.

Lige nu bugner bagernes hylder af et helt særligt bagværk. Og det går som varmt brød. Fastelavnsbollerne.

Mange af os sidder hjemme og arbejder. Det samme gør skolebørnene - og så er det jo oplagt med lidt familiehygge og selvforkælelse med kage og boller til den søde tand.

Det er i hvert fald oplevelsen hos bageren i Hinnerup.

- Vi er næsten oppe på dobbelt så mange solgte fastelavnsboller i forhold til samme tid sidste år, siger Anders Pedersen, indehaver af Bagergården i Hinnerup. Cirka 14.000 er røget over disken - indtil videre.

Op mod 30.000 fastelavnsboller satser Bagergården i Hinnerup på at sælge i denne 'sæson'.

Og det er ikke kun i Hinnerup, de mæsker sig i fastelavnsboller.

Ifølge brancheorganisation Bager- og Konditormestre i Danmark melder 66 procent af medlemmerne om et stigende salg af fastelavnsboller.

Brug for noget lækkert

Hos den lokale bager i Hinnerup er oplevelsen, at mange af os sidder derhjemme og måske lige har brug for lidt ekstra hygge, fortæller Anders Pedersen.

Og det går fint i tråd med det, som kunderne hos bageren tirsdag fortalte, da TV2 ØSTJYLLAND var en tur forbi.

- Vi har brug for at få noget lækkert, og brug for at hygge os sammen, siger Anne Marie Løvschal.

- Der er gået lidt corona i fastelavnsbollerne. Der er lidt trøstespisning over det, lyder det fra Niels Kristensen.

Hos Bagergården regner de med at runde op mod 30.000 solgte fastelavnsboller i løbet af sæsonen.

Og noget tyder på, at det ikke kun er fastelavnsbollerne, vi her under corona-pandemien har haft svært ved at holde fingrene fra.

Madkulturen, der er en vidensorganisation under Ministeriet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri, har også undersøgt danskernes madvaner under corona-krisen.

Og her er resultatet er ikke til at tage fejl af. Danskerne har i høj grad snacket sig ud af krisen.

VIDEO: Her kan du se mere om den store interesse for fastelavnsboller, som ramt bagerne her under corona-nedlukningen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her