Horsens var stærkest i østjysk basketbrag

Tirsdag aften mødtes Horsens IC og Randers Cimbria i herrernes bedste basketrække. Førstnævnte viste sig at være skarpest fra start til slut

Der blev budt inden for til et godt gammeldags østjysk lokalopgør i basketligaen, da Horsens IC tog imod Randers Cimbria tirsdag. Spænding var der dog ikke meget af – allerede ved pausen var opgøret reelt lukket.

Horsens IC lagde nemlig virkelig godt fra land med en velspillende Lawrence Alexander i spidsen. Efter de første 10 minutter førte de gulblusede 35-21, og i den følgende periode blev den føring kun udbygget.

Syv point yderligere blev der lagt til, og Gabriel Iffe meldte sig under fanerne som Horsens’ bedst spillende. Hos Randers Cimbria var det primært trioen Charlie Burgess, Chris Nielsen og Eric Kibi, der sørgede for, at HIC ikke rykkede længere fra.

Det var især forsvarsmæssigt, at Cimbria havde store problemer med at hamle op med de forsvarende danmarksmestre, og den tendens fortsatte efter pauseteen.

Horsens IC kom igen stærkest ud, og igen blev føringen udbygget i tredje periode. Yderligere seks point blev der lagt imellem de to hold, og så var det sådan set kun kosmetisk, at Cimbria var bedst i de sidste 10 minutter.

Randrusianerne fik pyntet på resultat, men det var alligevel Horsens IC, der kunne være mest tilfreds ved synet på måltavlen efter dommernes sidste fløjt. 105-86 vandt de gule fra Horsens. Resultatet holder HIC suverænt i spidsen af ligaen, men Cimbria er skam også godt med på en tredjeplads.  

Horsens IC-Randers 105-86 (59-38)

 

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Hornslet Skole pavillon

Ny skole i Hornslet på vej: Her er de mulige placeringer

Mundbind maske

Krav om mundbind udvides i dag: Butikkerne er forberedt

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger

Amalie Dalby

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

Halloween

Tre østjyder fortæller: Her er vores bud på en alternativ halloween