Ser positivt på fremtiden trods trussel

Tillidsmanden hos Danish Crown forventer klart, at alle medarbejdere møder på arbejde mandag, og at ingen derfor bliver fyret

Danish Crowns ledelse har sat hårdt mod hårdt i sagen om den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse på slagteriet i Horsens.

Omkring 200 medarbejdere strejkede stadig, da dagen startede, og de fik at vide, at de ville blive fyret, hvis de ikke genoptog arbejdet på mandag. Og det gør de, forventer tillidsmanden.

- De fleste af kollegerne er i gang med at arbejde igen. Resten forventes at genoptage arbejdet på mandag. Det virker som om, at der er en forståelse blandt kollegerne om, at det var det, siger tillidsmand Klaus Olesen til tv2oj.dk.

Han fortæller, at arbejdsnedlæggelsen har ført positive ting med sig.

- Der er kommet noget ud af det. Kollegerne har fået en række indrømmelser og nogle konkrete forbedringers samt positive tilkendegivelser, som vi vil holde dem op på. Jeg ser positivt på fremtiden, siger Klaus Olesen.

- Virksomheden har forstået, at presset bliver nødt til at blive lettet lidt, siger han.

Han er ked af, at det skulle komme dertil, at medarbejderne blev truet med fyring, men han mener ikke, at eventuelle fyringer rent faktisk vil holde i retten.

- Jeg er ikke enig i, at de har hjemmel i det fagretslige. Hvis nogen vil fortsætte arbejdsnedlæggelsen og derfor bliver afskediget, vil jeg afprøve sagen i det fagretslige system, siger Klaus Olesen, men understreger at han ikke regner med, at det bliver aktuelt.

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

COVID-19 LIVE
mundbind

Butikskæder: Obligatorisk mundbind går over al forventning

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

def_thumb,50_percent

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind