Kanonvalg til Bundsgaard: Er enormt stolt og ydmyg

Jacob Bundsgaard (S) har sikret sig et fantastisk valg med næsten 40.000 personlige stemmer

Jacob Bundsgaard (S) har slået sin egen personlige stemmerekord med hele 39.841 stemmer ved valget, 604 flere end i 2013. Opbakningen forpligter, lyder det fra borgmesteren.

- Jeg er enormt stolt og ydmyg. Ud for hver eneste kryds ligger der forventninger og drømme og ikke mindst en masse tillid til, at jeg skal stå i spidsen for arbejdet i kommunen de næste fire år, siger Jacob Bundsgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Med knap 40.000 stemmer har Bundsgaard også fået flest personlige stemmer af alle kandidater til byrådene i Danmark. Nummer 2 er Københavns Frank Jensen (S) med 30.637 stemmer.

At borgmesteren fik et flot valg, var næppe nogen overraskelse, men det var derimod den unge Anders Winnerskjolds valg. Det unge socialdemokratiske håb fik hele 2.721 personlige stemmer, næstflest hos partiet.

Jacob Bundsgaard roser politikeren for en flot kampagne.

quote Anders er et stort politisk talent, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med. Han har fortjent hver en stemme.

Jacob Bundsgaard om Anders Winnerskjolds valg

- Anders er et stort politisk talent, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med. Han har fortjent hver en stemme, lyder det fra borgmesteren.

Helt uvirkeligt

Anders Winnerskjold overgik etablerede socialdemokratiske kræfter som Kristian Würtz, Camilla Fabricius og Steen B. Andersen i stemmetal.

- Der er mange ord. Stolt, meget ydmyg, men jeg skylder at sige tak til alle de mennesker, der har hjulpet, men mest af alt tak til de vælgere, der har sat deres kryds på mig, det er fuldstændig fantastisk. Jeg er så beæret. Det er uvirkeligt, siger Anders Winnerskjold til TV2 ØSTJYLLAND. 

Se reaktionen fra Anders Winnerskjold ovenpå stemmetallene.

Med det flotte personlige valg er det svært at lade være med at spørge til ambitionerne for Anders Winnerskjolds indtræden i byrådet. Eksempelvis er der stadig en rådmandspost åben. 

Om rådmandsposten er noget for den nyvalgte, vil han dog ikke kommentere på, men lidt vil han gerne sige.

- Jeg håber da at få en god position, så jeg kan lave noget af den forandring, jeg ønsker her i Aarhus, så jeg håber, vi får lov til at yde en god indsats de næste fire år, siger Anders Winnerskjold.

Få overblikket over det nye byråd i Aarhus herunder:

Aarhus Byråd

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte