10 timers fest med ild og musik: Museum i Grenaa er stærkt tilbage

Museum Østjyllandschef jubler over åbningsfest, hvor gæster fik mulighed for at se museets nye indretning og udstillinger

Ildshow, livemusik, aktiviteter for børn og pølsevogn. 

Der var lagt i kakkelovnen til hygge og samvær, da Museum Østjylland i Grenaa i weekenden kunne slå dørene op og byde gæsterne indenfor i museets nye udstillinger.

Museet har været lukket siden nytår for, at kunne gøre udstillingerne færdige og indrette museet på ny, så der var megen spænding bygget op, fortæller museumschef Jørgen Smidt-Jensen.

Han glædede sig derfor over, at omkring 2.500 gæster valgte at komme forbi i lørdags til åbningsfest:

- Den fantastiske åbning med 2500 besøgende viste med al tydelighed, at museer kan spille en stor rolle i lokalsamfundet. Museum Østjylland fik vist, at museet er byens nye mødested, hvor man kan komme med familie og venner og få en oplevelse med indhold, siger han i en pressemeddelelse. 

De nye udstillinger på museet hører alle under temaet " Havet, Kalken, Jorden og Købstaden", som blandt andet handler om Kolindsund og vandet omkring Djursland og om, hvordan Grenaa voksede fra middelalderby til industriby. 

Mange gæster kom forbi museet for at se de nye udstillinger
Mange gæster kom forbi museet for at se de nye udstillinger Foto: Museum Østjylland

Udstillingerne er blevet til i forbindelse med, at Aarhus og hele Region Midtjylland er Europæisk Kulturhovedstad 2017. 

Et museum for alle

Som noget nyt har Museum Østjylland i Grenaa også fået opgraderet selve forholdene, så også kørestolsbrugere og dårligt gående har mulighed for at komme omkring i udstillingerne. Ambitionen er nemlig, at alle uanset "forudsætninger, alder eller funktionsnedsættelser" skal kunne opleve museet.

Museet har installeret elevator og lifte for at øge tilgængeligheden og afstanden mellem montrer og installationer er lavet, så alle kan komme forbi. Samtlige film i udstillingerne er også som nyt tekstet.

- Der er al mulig grund til at takke de mange, som har bidraget til, at Norddjurs Kommune har fået et moderne og tidssvarende museum, der er i øjenhøjde med brugerne. Det gælder Norddjurs Kommune og de mange fonde, som har bidraget økonomisk til realisering af udstillingerne. Det gælder de mange frivillige, som har givet museet input til udvikling af udstillingernes formidling og handicaptilgængelighed, og det gælder ikke mindst museets mange medarbejdere, som har knoklet i årevis for at få det nye museum færdigt, siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen.

Hornslet Skole pavillon

Ny skole i Hornslet på vej: Her er de mulige placeringer

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Vestre Landsret

38-årig idømmes forvaring for overgreb på østjysk tiårig

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner