Institutionen Grenen kritiseres

Unge udsat for urimelig behandling

En sikret institution for unge kriminelle har i mindst to tilfælde udsat unge for en urimelig behandling. Det afslører en inspektion, som Folketingets Ombudsmand har gennemført.

Institutionen Grenen, der har adresse i Glesborg nær Grenaa og hører under Region Midtjylland, har også fået besked om at fokusere på brugen af magt over for de unge.

For eksempel kritiserer ombudsmanden, at tre unge nærmest fik stuearrest fra klokken ni til 15 med den begrundelse, at normeringen var for dårlig.

I et andet tilfælde blev der leget blindebuk med en ung. Hans præmie for at finde en mobiltelefon, der var gemt, bestod i, at han måtte ringe til sin mor. Men selv om den unge fandt telefonen, blev han snydt. På grund af et politiforbud fik han alligevel ikke lov at ringe hjem.

"Uacceptabelt"

Ledelsen af Grenen kan godt selv se problemerne. Ledelsen finder det "uacceptabelt", at de tre unge ikke måtte forlade deres værelser, oplyser ombudsmanden.

Flere af de unge har fortalt om hårde og nedsættende ord fra de voksnes side. Dette er dog ikke blevet dokumenteret. Men ledelsen har over for de ansatte indskærpet, at det er vigtigt at bevare en værdig sprogtone.

På Grenen bor unge under 18 år. I de sikrede eller såkaldt særligt sikrede afdelinger er der plads til 20 unge. De unge er enten blevet sigtet eller er dømt for kriminalitet, og har desuden udvist en farlig adfærd.

 

 

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Tequila og nogle typer håndsprits lugt kan forveksles

Derfor lugter håndsprit af tequila

Mette Pedersen Fødselsdepression

Mette frygtede at miste sin nyfødte søn: Efter 70 dage har hun fået hjælp

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag