Mobilt bredbånd til Djursland

Bedre internetdækning i tyndtbefolkede områder

Ny aftale betyder, at det mobile bredbånd senest ved udgangen af 2015 vil dække også tyndt befolkede områder.

99,8 procent af alle husstande, virksomheder og sommerhuse skal have mulighed for mobilt internet på mindst 10 megabit. Det er partierne i teleforligskredsen blevet enige om

- Det er meget vigtigt at sikre, at borgere og virksomheder, og også sommerhusgæster, der holder deres ferie i Danmark, har de bedste muligheder for en god bredbåndsforbindelse, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

- Det styrker dansk turisme og sommerhusudlejningen i yderkommunerne, påpeger han.

Dansk Erhverv hæfter sig ved, at der nu bliver taget hensyn til sommerhusområderne, hvilket vil smitte positivt af på turismen.

- Hurtige bredbåndsforbindelser er ikke kun vigtigt for erhvervslivet og borgerne, men også for de mange gæster, som bor og lejer sommerhuse. Initiativet vil smitte positivt af på turismen, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv Christian Ohm.

Aftalen dækker næsten hele Fyn, størstedelen af Lolland, kystområder i Nordvest- og Sydsjælland, områder langs den jyske vestkyst, store dele af Nordjylland, Djursland og Bornholm.

Der vil aldrig komme en 100 procents dækning, da bakker og dale kan hindre signalet. Men ministeren mener, at man med god ret nu kan sige, at så godt som hele Danmark er dækket.

800 megahertz-frekvensbåndet, der giver adgang til mobilt internet på op til 10 megabit, kommer nu på auktion, så teleselskaberne kan byde på opgaven.

Afhjælper huller i mobilnettet
Som en sidegevinst ved aftalen kan frekvensbåndet også afhjælpe problemer med "huller" i det mobile telefonnet. Det betyder, at borgere, der tidligere har haft besvær med at få signal, når de ringer, nu får en bedre dækning,

Det kræver dog, at teleselskaberne sætter en mast op - men det har ministeren en forventning om, vil ske.

- Teleselskaberne kan nemlig for relativt få penge opsætte antenner til mobiltale på de opsatte mobilmaster, og dermed øge taledækningen væsentligt, siger Ole Sohn.

Den øgede dækning skal være tilgængelig for borgerne inden udgangen af 2015.

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots

Tequila og nogle typer håndsprits lugt kan forveksles

Derfor lugter håndsprit af tequila

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

Fire biler i sammenstød

Fire biler kørt galt