Sostrup Slot indviet

Længere tids renovering og modernisering af Sostrup Slot er nu slut

Sostrup Slot på Djursland, der tidligere har været hjemsted for en kostskole og et nonnekloster, er blevet omdannet og moderniseret.

Fremover skal slottet være et samlingspunkt for kulturel aktivitet og fordybelse, og lørdag blev offentligheden inviteret indenfor.

Og det var et kærkomment gensyn for to tvillinger.

For tvillingerne Jens og Peter Jepsen var det en særlig oplevelse at se Sostrup Slot denne lørdag, for de har været der før.

- Dengang var det en kostskole med 50 elever, så vidt jeg husker, siger Peter Normann Jepsen, der er pensionist fra Aalborg.

Se: Sostrup Slot forvandles

Det er mere end 60 år siden, at brødrene gik i skole på slottet, og siden har de ikke været inde på det.

- Jeg har været her en gang før, men der kunne vi ikke komme ind, for der havde nonnerne det, siger Jens Kærsgaard Jepsen, pensionist fra Ringkøbing.

Indtil for få år siden var Sostrup Slot omgærdet af en masse mystik og historier om tortur, og nonner, der alle flygtede på en gang.

Siden er en ny ejer kommet til, og i dag stod porten åben, så interesserede kunne se, hvad Sostrup Slot vil byde på i fremtiden.

Se: Sostrup Kloster er solgt

- Det jeg vil, er lige præcis de, der foregår i dag med masser af mennesker, kultur, samvær og glæde. Vi har alt herude i dag til at repræsentere alt det, vi gerne vil stå for, siger Kirsten Bundgaard Swift, der ejer Sostrup Slot, men henvisning til, at der dagen igennem var musik og kulturelle indsalg på slottet.

Ifølge ejeren skal stedet være et internationalt samlingspunkt for kulturelt aktivitet for alle uanset religiøst tilholdssted.

- Jeg har overhovedet ikke nogen forventninger til eller ambition om, at det her skal være en økonomisk indtægt på nogen måde, men jeg vil gerne have, at det går i nul, siger Kirsten Bundgaard Swift.

Og tvillinger Jens og Peter tror, at deres gamle skole har gode muligheder for at blive en succes.

- Omgivelserne er i hvert fald til, at det kan blive en succes, hvis det bliver markedsført på den rigtige måde og grebet rigtigt an, så tror jeg, at det har en chance, siger Peter Normann Jepsen.

Du kan se mere fra lørdagens indvielse i tv-indslaget øverst på siden.

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet