Træningsforløb skal få borgere i arbejde igen

Norddjurs Kommune tilbyder forløb over flere uger, der skal hjælpe sygemeldte borgere

Norddjurs Kommune hjælper sygedagpengemodtagere tilbage i job gennem et nyt samarbejde med firmaet Quick Care, hvor et træningsforløb skal få borgerne hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet.

Susanne Danielsen fra Grenaa er en af dem, som har haft stor gavn af tilbuddet. Hun træner tre gange om ugen med en personlig fysioterapeut.

Den 53-årige kvinde mistede sit job i juni 2015 sit job som leder af et træningscenter efter, at hun under rengøring af en motionsmaskine slog hovedet. Tiden herefter var præget af symptomer som svimmelhed, koncentrationsbesvær, hovedpine og i kølvandet herpå depression. Mange fraværsdage førte til en opsigelse.

- Tilbuddet var præcis dét, jeg havde brug for, så jeg kunne komme videre. Den forpligtigelse, der ligger i, at jeg skal mødes med fysioterapeuten i centret tre gange om ugen, er især godt for mig. Konditionstræningen og styrkeøvelserne, som er sat sammen til mig, hjælper på flere af de symptomer, jeg har lidt af, fortæller Susanne Danielsen i en pressemeddelelse.

Mette er mor til tre og nykåret fitness-dronning

Iben Günther Nielsen, chef for ressource og udvikling i Norddjurs Kommunes arbejdsmarkedsområde, glæder sig over, at tilbuddet fungerer godt for flere af kommunens sygedagpengemodtagere:

- Det er vigtigt, at vi fastholder borgerens arbejdsidentitet i personens sygedagpengeforløb. Det gør vi bedst ved en målrettet indsats. I dét arbejde har vi fokus på borgerens ressourcer og udviklingsmuligheder i forhold til arbejdsmarkedet frem for borgerens barrierer.

Norddjurs Kommune udbyder forløb, der strækker sig over henholdsvis 4 og 12 uger for sygemeldte borgere med fysiske problemer som skulderskader, diskusprolapser og rygsmerter, men også for borgere med psykiske problemstillinger som stress, angst og depression.

Forløbene udarbejdes i tæt samarbejde mellem sagsbehandler, fysioterapeut og borger.

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots