Ekspert: Han er en stærk afløser

Valgforsker spår Naser Khader gode chancer for mandat

Det Konservative Folkeparti kan være godt tilfreds med partiets nye folketingskandidat i Østjylland.

Det fortæller valgforsker og professor Rune Stubager fra Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet til TV 2 | ØSTJYLLAND, som tror på, at Naser Khader vil være en god afløser for Tom Behnke, der ikke genopstiller:

- Jeg tænker, at det giver en god chance for, at Det Konservative Folkeparti kan fastholde sit mandat i Østjylland, siger han.

Naser Khader har her til aften afsløret, at han stiller op for Det Konservative Folkeparti i Aarhus Syd og Skanderborg ved det kommende folketingsvalg og vender dermed tilbage til dansk politik.

Se også: Officielt: Khader er kandidat

Siden Khader valgte at forlade dansk politik i 2011 har han været ansat som senior fellow ved Hudson Institute i Washington og har flere gange optrådt i medierne i forbindelse med radikalisering af unge muslimer.

Netop denne rolle kan han gøre nytte af som folketingskandidat, siger valgforsker Rune Stubager. Værdipolitik er på forhånd spået til at blive et af de helt store emner ved det kommende folketingsvalg:

- Han er mildest talt centralt placeret i forhold til værdipolitikken taget weekendens begivenheder i betragtning. Det er svært at pege på en, der har et stærkere udgangspunkt for at deltage i debatten end ham.

Se: Han bliver helt sikkert valgt

Nogle af Naser Khaders største forcer som politiker er ifølge Rune Stubager hans personlige engagement og hans evner som kommunikator.

Hans svagheder derimod kan være hans forskellige partiskift. Han blev første gang valgt ind i Folketinget i 2001 for Radikale Venstre og har siden også repræsenteret Ny Alliance (nu Liberal Alliance) og senest Det Konservative Folkeparti:

- Han har haft en lidt omtumlet karriere med tre partimedlemskaber og et formandskab for Ny Alliance. Det har selvfølgelig givet lidt ridser i lakken.

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

COVID-19 LIVE
mundbind

Butikskæder: Obligatorisk mundbind går over al forventning

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

def_thumb,50_percent

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind