Fakta lukker fem butikker i Østjylland

Fakta-butikker i Randers, Aarhus og Silkeborg må dreje nøglen om

Torsdag meddelte Coop, at koncernen lukker 47 Fakta-butikker i Danmark. Fem af disse ligger i Østjylland.

- De har givet underskud det meste af deres levetid, og der har ikke været udsigt til, at vi kan vende det, lyder det fra informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

TV2 ØSTJYLLAND kunne tidligere fredag fortælle, at fire Fakta-butikker i Østjylland lukker. Fredag eftermiddag er Coops liste over de 47 butikker blevet offentliggjort. Listen viser, at endnu en østjysk butik er at finde på listen.

De fem østjyske Fakta-butikker, det drejer sig om, er Fakta på Guldsmedegade i Aarhus, Fakta i Egå, Fakta i Kolt, samt Fakta på Viborgvej i Silkeborg og Fakta i Spentrup nær Randers.

Vil hjælpe medarbejdere

Lukningerne berører cirka 900 medarbejdere på tværs af de 47 Fakta-butikker. 400 af de ansatte er under 18 år.

Salgsdirektør i Fakta-kæden, Henrik Knudsen, slår fast, at de har været meget tilfredse med de ansattes indsats, og at de vil forsøge at hjælpe så mange som muligt videre.

- Lukningerne har ikke noget med vores meget kompetente medarbejderne at gøre. Medarbejderne bliver opsagt, men vi prøver at hjælpe så mange som muligt over i andre butikker, siger Henrik Knudsen.

VIDEO: Butikskæden Coop er gået sammen med Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening og har skabt såkaldte økologiske folkeaktier i et forsøg på at sætte skub i dansk økologisk fødevareproduktion. Pengene skal så bruges på at købe jord, der skal dyrkes økologisk, og varerne skalefterfølgende sælges i Coops butikker som SuperBrugsen og Kvickly.

Lukkede butikker i 2016

Også i 2016 måtte butikskæden lukke en del af dens forretninger. Dengang var det 27 Fakta-butikker, der blev lukket på grund af underskud. 

Det drejede sig blandt andet om Fakta på Vestergårdsvej i Viby i Aarhus, samt butikken på Gammel Jennumvej i Jennumparken i det nordlige Randers.

Tilbage i januar varslede Coop så, at en række butikker igen skulle lukke, som følge af en ny strategi. 

Det har også tidligere været fremme, at Fakta, Kvickly og Brugsen-butikkerne skulle lægges sammen i én kæde, men den plan blev droppet.

Efter lukningen af de 47 butikker, der bliver gennemført i løbet af maj, vil Fakta-kæden bestå af 359 butikker i Danmark.

Coop lukker 47 Fakta-butikker, der ikke tjener penge nok. Se dem her.

Skjult kamera - overvågning på plejehjem

Pårørende laver ulovlige skjulte optagelser på østjyske plejehjem

corona

Hver syvende dansker vil ikke følge regeringens nye anbefalinger

danish crown gris svin slagte slagter

Fødevarestyrelsen lukker ulovligt østjysk hjemmeslagteri

default_thumb

Børnehavebørn gør opsigtsvækkende fund i skoven: Finder hampfarm

Inia Shastina

Mystiske rystelser: Hvad fik jorden til at skælve under Tina Inia?

corona

745 nye coronasmittede: - Smittekurven peger fortsat op