Horsens udliciterer mindst

Ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at der er stor forskel på udlicitering inden for det tekniske område i kommunerne

De østjyske kommuner kan spare millioner af kroner om året, hvis de vælger at få private firmaer til at foretage flere opgaver som for eksempel snerydning og vedligeholdelsesopgaver.

Det viser en analyse fra Dansk Byggeri, som har samlet en oversigt over de danske kommuners brug af udliciterering inden for miljø- og teknikområdet.

I Østjylland er det Samsø, der topper listen med 63,2 procent. Det vil sige, at den lille ø-kommune udliciterer godt totredjedele af alle sine tekniske opgaver.

Kigger man længere syd på, finder man bundskraberen Horsens, som er den kommune i Østjylland, der udliciterer mindst. Her er det kun 22 procent af de tekniske opgaver, som bliver foretaget af private.

Den lave udlicitering betyder, at Horsens indtager en samlet top fem-placering blandt alle landets kommuner - kun overgået af Lejre, Tårnby, Rødovre og Bornholm.

Ifølge Dansk Byggeri kan kommunerne i Danmark spare op mod en halv milliarder kroner, hvis de tog ved lære af hinandens erfaringer, hvad angår netop udlicitering.

- Det handler om de stordriftsfordele, som private virksomheder, der specialiserer sig inden for et bestemt område, har, og det er det, som gør forskellen. Og hvorfor så ikke lade de private gøre arbejdet og få mest muligt ud af skattekronerne, siger erhvervspolitisk konsulent hos Dansk Byggeri Morten Kamp Thomsen i en pressemeddelelse.

Eksempler på opgaver, som analysen har fokuseret på, er anlæg og forbedring af veje, snerydning, belægning, vedligeholdelse af vandløb og skadesdyrsbekæmpelse.

Her kan du se, hvor mange procent af opgaverne de enkelte østjyske kommuner udliciterer inden for miljø- og teknikområdet:

- Samsø: 63,2 procent

- Norddjurs: 56,8 procent

- Syddjurs: 54,3 procent

- Favrskov: 51,1 procent

- Silkeborg: 47,5 procent

- Skanderborg: 47,3 procent

- Aarhus: 46,3 procent

- Odder: 44,9 procent

- Randers: 41,1 procent

Kilde: Danmarks Statistik og Dansk Byggeri.

magnus og mogens greve karlby corona

Coronaprover.dk ramt af teknisk fejl: Far og søn endt i blindgyde

default_thumb

Børnehavebørn gør opsigtsvækkende fund i skoven: Finder hampfarm

corona

745 nye coronasmittede: - Smittekurven peger fortsat op

Frank Herskjær

Frank fra Silkeborg er efterlyst i hele EU som sexforbryder

img_4960.jpg

Voldsomt sammenstød ved Randers

Feriepenge

Flere feriepenge på vej? Partier er splittet