Investorer dropper lufthavn

Usikkerhed om fremtiden skræmmer nye investorer væk

Go' Aften Østjylland sætter i dag fokus på Aarhus Lufthavn.

Lufthavnen taber passagerer og antallet af ruter falder. I marts måned fløj 6,6 procent færre passagerer fra lufthavnen sammenlignet med marts måned sidste år.

De fem østjyske kommuner, der ejer lufthavnen, måtte ved årsskiftet indskyde 17 millioner i ny kapital for dække lufthavnens underskud.

Den dårlige økonomi, de faldende passagertal og flere virksomheders trusler om at flytte arbejdspladser fra Østjylland har igen fået gang i diskussionen om at flytte lufthavnen.

Men denne debat skader lufthavnen mere end den gavner, mener Ango Winther, der er bestyrelsesformand for Aarhus Lufthavn.

Da debatten igen blussede op om at flytte lufthavnen, trak en gruppe af investorer nemlig følehornene til sig på grund af usikkerheden om lufthavnens fremtid. De var ellers klar til at investere i en helt ny terminal.

- Nogle af vores kunder bakkede ud. De havde ellers en idé om, at ville investere i en ny terminal 2 ude i Tirstrup, men det projekt valgte de at lukke ned. De havde en idé om, den terminal vi allerede ejer derude, den ville vi til at renovere, det lukkede de også ned. Vi kan ikke overbevise et eneste flyselskab om, at det er en god idé at komme til Aarhus, så lang tid der ikke er enighed om Aarhus, siger Ango Winther til Go' Aften Østjylland.

Klik på videoklippet øverst og se allerede nu en smagsprøve på særudgaven af Go' Aften Østjylland om Aarhus Lufthavn.

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner

biograf

Biografer får en hjælpende hånd - men ikke den rigtige

politibil

Mand fundet død efter brand

Ole Bjerg Jørgensen

Oles bodega stadig til salg – nu giver han endnu mere rabat