Kamp mod anonymiteten

Nedrykningen til 1. division har været en voldsom omvæltning for Silkeborgs spillere.

Flere af Silkeborgs spillere tog en dyb indånding, da de lørdag trådte ind i det minimale og ydmyge omklædningsrum på det forældede Riisvangen Stadion i Århus. I Superligaen var det helt andre forhold. Dengang hed modstanderne blandt andre FC København og Brøndby. I dag hedder modstanderen FC Aarhus.

- Det har på mange måder været en omvæltning at rykke ned i 1. division. Specielt på udebane har vi kunnet mærke det, når vi for eksempel har spillet for 500 tilskuere i Brønshøj. Men vi bør være professionelle nok til at abstrahere fra det. En fodboldkamp er trods alt en fodboldkamp, siger SIF's målmand Henrik Ipsen.

For nylig brokkede én af sponsorerne i den eksklusive lounge på Silkeborg Stadion sig over, at menuen kun stod på medisterpølse og frikadeller. På det ellers hyggelige Riisvangen Stadion, hvor FC Aarhus spiller sine hjemmekampe, skal man være heldig, hvis man finder pølsevognen.

Fodboldlivet i Silkeborg har ellers ikke ændret sig voldsomt efter nedrykningen til 1. division. Til hjemmekampene sidder byens betydningsfulde herrer stadig trofast i de røde lænestole i sponsorloungen og drøfter spillets kvalitet over et godt glas rødvin. Imens leverer klubbens interne tv-station SIF-News en grundig dækning af kampen.

Udenfor de tonede ruder i loungen møder de rød/hvide fans talstærkt frem, selv om billetpriserne ikke er faldet i takt med niveauet. 10.000 tilskuere er mødt frem til de tre hjemmekampe i 1. division. Og på træningsanlægget Søholt i det nordlige Silkeborg træner spillerne stadig to gange om dagen for den samme løn som i Superligaen.

Forholdene i Silkeborg er de klart bedste i 1. division. Men overlegenheden har foreløbig ikke været at se på banen. Silkeborg har tabt to kampe og vundet fem uden endnu at have mødt et tophold. Træner Viggo Jensen fortæller, at holdet burde have haft tre point flere, for at starten i 1. division havde været tilfredsstillende.

- Vi har ikke været gode nok til at styre kampene. De hold, vi har mødt, har spillet på kontraangreb, og både Randers FC og Vejle havde succes med det, fortæller Viggo Jensen, der ikke ønsker at spekulere i, hvad der sker, hvis Silkeborg ikke rykker op.

Det vil bestyrelsesformand i SIF-Support, Kent Madsen, til gengæld.

- Hvis vi ikke rykker op, må vi sandsynligvis opgive fuldtidsprofessionel fodbold. Kortsigtet er det lykkedes os nogenlunde at fastholde størrelsen af sponsorindtægterne, men det ændrer sig, hvis vi ikke rykker op i denne sæson. Derfor er det uhyre vigtigt med en hurtigt oprykning, konstaterer Kent Madsen, der for nylig kunne fremlægge et halvårsregnskab med et underskud på godt en halv million kroner.

Fuld opbakning til Silkeborgs fodboldhold er der dog fra Jyske Bank, der pr 1. januar 2004 overtager hovedsponsoratet fra TDC. Jyske Bank har tegnet en femårig kontrakt med Silkeborg. En kontrakt, der er uafhængig af, om klubben spiller i Superligaen eller Danmarksserien.

Silkeborg vandt lørdagens kamp mod FC Aarhus med 3-0 på mål scoret af Iddi Alkhag, Thomas Poulsen og topscoreren i 1. division, Rajko Lekic, der har scoret ni mål i syv kampe.

Dermed forøgede Silkeborg de store problemer, som FC Aarhus befinder sig i, efter at finansmanden og hovedaktionæren Tom Matthiesen forlod klubben til fordel for et job som koncernchef i AaB. Aktierne har han overdraget til FC Aarhus' moderklub Aarhus Fremad. Hvis de altså vil have dem.

- Vi er ved at kigge på økonomien, og vi arbejder på løsningsmodeller. Men hvis vi ikke mener, at økonomien kan løbe rundt, så siger vi nej tak til aktierne. Også selv om alternativet sandsynligvis er en konkurs, fortæller Aarhus Fremads formand Morten Nysom, der håber på at en rig, ukendt

onkel dukker op og får lyst til at lege lidt med fodboldklubben.

Problemerne bliver ikke mindre af, at Riisvangen Stadion end ikke lever op til kravene til et stadion i 1. division. Foreløbig ser problemet dog ud til at løse sig selv, fordi FC Aarhus ligger på en nedrykningsplads. Situationen i FC Aarhus minder om Lyngbys historie, der engang havde Flemming Østergaard som storinvestor. Flemming Østergaard opgav som bekendt Lyngby og skiftede til FC København. Siden gik Lyngby konkurs.

I hvert fald er FC Aarhus nogenlunde lige så presset, som Silkeborg-spillerne er det i det lille omklædningsrum på Riisvangen. Flere af SilkeborgIF's spillerkontrakter udløber i sommerpausen. Og hvis en oprykning til Superligaen ikke umiddelbart er i udsigt, risikerer klubben, at spillerne vil benytte lejligheden til at skifte klub. Heriblandt målmanden Henrik Ipsen, der i øjeblikket er utilfreds med situationen i Silkeborg IF. Han er ikke fast mand i målet, men nyder omvendt anonymiteten i 1. division.

- Der er ikke det samme pres fra medierne i 1. division. Man skal lede længe i aviserne blot for at finde resultaterne, og hvis man laver en fejl, bliver den ikke udstillet og diskuteret

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Vestre Landsret

38-årig idømmes forvaring for overgreb på østjysk tiårig