Kontrol og SU-trussel skal stoppe pjæk i gymnasier

Højt fravær på ungdomsuddannelser er et sygdomstegn, som skal bekæmpes, siger undervisningsministeren.

Fem konkrete initiativer skal stoppe gymnasieelevers pjækkeri og fravær, der kan gå ud over deres karakterer.

Initiativerne kommer fra undervisningsminister Merete Riisager (LA), og de skal forpligte alle gymnasier til mere målrettet at sætte ind over for fraværet.

- Der er et alt for højt fravær på ungdomsuddannelserne. Det er simpelthen skredet, og det går ud over studiekulturen og det faglige niveau. Det er et sygdomstegn, der skal bekæmpes, siger Merete Riisager.

Konkret vil ministeren administrativt fra næste skoleår gennemføre, at alle gymnasier ensartet registrerer, når eleverne ikke kommer til timerne, skriver Jyllands-Posten.

quote Møder man ikke op, så er man selvfølgelig heller ikke berettiget til SU.

Merete Riisager (LA), undervisningsminister 

Hvert enkelt gymnasium skal desuden obligatorisk sætte et mål for, hvor meget elevernes fravær skal nedbringes, og fraværet skal offentliggøres på gymnasiernes hjemmesider.

Ministeren vil også skærpe ministeriets tilsyn med gymnasiernes håndtering af fraværet.

Endelig vil hun udsende et brev, hvori hun understreger, at et gymnasium som minimum skal gribe ind, hvis en elev har et fravær på 15 procent. Heri vil hun også indskærpe muligheden for at fratage eleven SU.

Merete Riisager understreger, at grænsen "langtfra" betyder, at det generelt er acceptabelt at have et fravær på 15 procent.

- Det er afgørende, at vi har en seriøsitet omkring vores uddannelser, at vi tager uddannelse alvorligt, siger ministeren.

- Bruger man sin uddannelse som et værested eller møder man ikke op, så er man selvfølgelig heller ikke berettiget til SU. Det er klart, fastslår Merete Riisager.

VIDEO: Handelsgymnasiet i Silkeborg er med i en forsøgsordning, hvor man har sagt farvel til karakterbladene. Rektor vil fjerne fokus præstationskultur til læringskultur. Indslaget er fra marts 2018.
Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

grønt grøntsager mad veganer veganere vegansk

Regeringen vil indføre to vegetardage i statens kantiner

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Mundbind maske

Krav om mundbind udvides i dag: Butikkerne er forberedt

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger