Pædagogstrejke truer

I dag offentliggøres det, om pædagogerne har stemt ja eller nej til ny overenskomst. Et nej betyder strejke fra mandag.

Pædagogerne har allerede taget stilling til, om de vil acceptere det forslag til en overenskomst, som er blevet forhandlet.

Men vi kender ikke resultatet før senere i dag. Har et flertal stemt nej til overenskomsten, så vil pædagogerne begynde at strejke fra mandag den 19. maj.

Bestyrelsen for BUPL i Århus har anbefalet foreningens små 5000 medlemmer at stemme nej ved urafstemningen, da man ikke mener, at 12,8 procent er en forbedring af det forslag, som pædagogerne forkastede i første omgang.

I modsætning til BUPL i Århus anbefalede BUPL i Østjylland et ja ved urafstemningen.

Bliver det et nej, vil der altså blive strejket, og det kommer til at omfatte 3.000 pædagoger, 330 vuggestuer, børnehaver og integrerede institutioner samt 15.000 børn i Århus Kommune.

- Det er svært at sige, hvad resultatet bliver. Afstemningen er helt åben. Men jeg vil bare sige, at man selvfølgelig er frustreret over situationen og gerne vil have mere i løn. Også fordi det vil være en anerkendelse af vores arbejde, siger pædagog Louise Krabbe fra Vuggestuen Thunøgade i Århus til TV 2 | ØSTJYLLAND.

BUPL's formand Henning Pedersen har heller ingen fornemmelse af, hvilken vej vinden blæser.

- Jeg har jo været ude på en stribe møder landet over. Og det har været meget forskellige møder. Nogle steder har jeg mødt stor modstand. Men jeg har også - og især på det seneste - været ude til møder, hvor der har været stor interesse for at vide, hvad der egentligt stod i mæglingsforslaget, hvad det indebærer, og hvad det betyder for lønudviklingen, siger Henning Pedersen, der ikke tør give noget bud på resultatet.

Læs mere om konflikten på tv2oj.dk's strejke-tema

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

Skilt qr-kode aarhus

Politiet advarer: Falsk kode med DR-logo fjernet fra opgange

def_thumb,50_percent

Lars vil producere 500.000 mundbind i døgnet

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt

Brian Svenningsen 03

Store byggeplaner i letbaneby: Brians hjem kan ende i skyggen