Penge haves - købmand mangler!

Med et tilskud på 150.000 kr. har borgerne i Udbyhøj fået nyt håb om at bevare byens butik. Der mangler dog stadig én ting: En købmand!

Chancen for at borgerne i Udbyhøj også i fremtiden kan købe rugbrød, mælk og ost i den lokale købmandsbutik er steget betragteligt, efter at de er blevet lovet økonomisk støtte.

Aktionsgruppen LAG Randers, der støtter udviklingen i landdistrikter, har netop givet tilsagn om at støtte en eventuelt kommende købmand med 150.000 kroner.

Borgere i Udbyhøj indrykkede allerede tidligere på året avisannoncer i håb om at finde den mand eller kvinde, der ville drive købmandsbutik i det lille bysamfund ved udmundingen af Randers Fjord.

Indtil videre har den rette person dog ikke meldt sig. Især de økonomiske udsigter har afskrækket en del af de personer, der har vist interesse for butikken.

Med den nye håndsrækning på 150.000 kroner håber den lokale borgergruppe - Borgerinitiativet til bevarelse af Udbyhøjs købmandsbutik - at interessen for at slå sig ned som købmand i byen vil stige.

I forvejen har borgerne på et halvt år samlet omkring 700.000 kroner sammen. Pengene skal bruges til at købe bygningerne, som skal lejes ud til den nye købmand.

Ved at klikke i boksen ovenfor til højre kan du se det jobopslag, Borgerinitiativet til bevarelse af Udbyhøjs købmandsbutik har lavet tidligere på året. Selv om ansøgningsfristen for længst er overskredet, er det stadig ikke for sent at sende en ansøgning.

Se desuden mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.

Har du lyst til at blive købmand i Udbyhøj? Se jobopslaget her!

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

eftersøgning helikopter

Bragte piloter i livsfare: Mand sigtet for at skyde med laser

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Silkeborg-træner Kent Nielsen må undvære tre coronaramte spillere i søndagens hjemmekamp mod Vendsyssel.

Coronavirus sender tre Silkeborg-spillere i isolation

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred