Randers Havn undgår miljø-regning

EU-krav, om at dynd fra havnen skulle behandles som affald, blev slettet i nyt direktiv.

En afstemning i EU-parlamentet i går kunne have bragt en brat ende på diskussionen om, hvorvidt Randers Havn skal bevares som erhvervshavn eller ikke, skriver Randers Amtsavis.

Var forslaget til et nyt affaldsdirektiv blevet vedtaget helt som foreslået, ville det nemlig have givet så store miljø-udgifter for havnen, at den havde været nødt til at lukke som erhvervshavn. Sådan gik det dog ikke.

Blandt andet fordi det lykkedes det danske parlamentsmedlem Dan Jørgensen (S), der er valgt i Østjylland, at overbevise sine miljøvenlige socialdemokratiske venner i parlamentet om, at forslaget indeholdt miljømæssigt uhensigtsmæssige dele.

I det oprindelige forslag til et direktiv stod der, at det såkaldte havne-sediment skulle behandles som affald. Havnesediment er det materiale, man eksempelvis i Randers graver op fra bunden hvert fjerde år for at sikre en vanddybde på syv meter.

Havde dette sediment fået status af affald, ville det have påført Randers Havn så store udgifter, at man lige så godt kunne have lukket med det samme, skriver Amtsavisen.

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober