Shhh, vi skal tie stille

Nyt projekt opfordrer til stilhed

Hver uge skal startes med en halv times stilhed mandag morgen.

Sådan lyder opfordringen fra et nyt initiativ, der kalder sig Fælles Stilheds Meditation i Regionen

- Mandag morgen har man normalt travlt, og vi vil gerne være med til at give folk en ny måde at starte ugen på. Det handler om en anden måde at være sammen på. Hvad man så får ud af det, er op til den enkelte, siger Kim Henriksen, der projektleder og organisator, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På mandag skydes projektet i gang på Godsbanen i Aarhus, hvor folk kan mødes og være stille sammen, ligesom der vil være en til at styre meditationen.

- Der er ikke tale om noget dramatisk eller religiøst. Vi mødes på Godsbanen hver mandag klokken 08.00, og fra 08.15 og en halv time frem sidder vi og er stille sammen, siger Kim Henriksen.

Holdet bag projektet håber, at det med tiden kan sprede sig til hele Region Midtjylland, så det på den måde kan blive et slags varemærke for regionen.

- Det kan være, at der er noget sundhedsfremmende i det her. At man mærker sig selv og måske får mere energi og overskud i hverdagen, og på den måde kan det måske hjælpe til at undgå stress, siger Kim Henriksen.

Se: Dronningen skal være protektor

Projektet er startet i kølvandet på Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Her er slogannet "Rethink", og det er netop det, som initiativtagerne bag dette projekt vil have hele regionen til at gøre.

- Vi skal gentænke nogle ting, og jeg tror, det er vigtigt, at man får skabt kontakt til ens stillerum og på den måde starter ugen på en ny måde, siger Kim Henriksen.

Projektet starter mandag morgen på godsbanen i Aarhus, og vil i den kommende tid blive bredt ud til flere byer i regionen.

Bag Fælles Stilheds Meditation om mandagen står et nyt projekt ved navn Rethink Human Being, der arbejder på at realisere en række tiltag og events frem mod 2017.

Rethink Human Beings partnere tæller blandt andre Århus2017, Interacting Minds Center (AU), Science and Technology (AU), Dansk Center for Mindfulness (AU), Folkeuniversitetet Aarhus, Aarhus Domkirke, Musikhuset, Godsbanen og Danske Bank.

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner

biograf

Biografer får en hjælpende hånd - men ikke den rigtige

politibil

Mand fundet død efter brand

Ole Bjerg Jørgensen

Oles bodega stadig til salg – nu giver han endnu mere rabat