Stormen kulminerer over Østjylland klokken 22

Et voldsomt blæsevejr er på vej indover det østjyske. Kl. 20 blæser det op, og to timer forventes vinden at være hårdest

Allerede nu er det begyndt at ruske godt i træerne rundt om i Østjylland, og inden alt for længe blæser det for alvor op. Stormen 'Gorm' gør så småt sit indtog indover vores region ved 20-tiden, og omkring kl. 22 forventer DMI og Falck, at blæsevejret kulminerer.

- De kraftige vinde begynder mellem kl. 20-21, og så tager blæsten løbende til i styrke. Men det er et lavtryk, som passerer meget hurtigt, så allerede kl. 23 ligger det ved den svenske vestkyst, forklarer vagthavende hos DMI, Mogens Rønnebek.

Han fortæller desuden, at det bliver den sydlige del af Østjylland fra Syddjurs nedefter, der bliver ramt tidligst og værst. Men hele regionen skal regne med vindstød af orkanstyrke.

Storm: Politiet fraråder unødig udkørsel i Aarhus C

- Samme forventning har vi her hos Falck. I løbet af dagen er meldingen blevet intensiveret, så hele landet risikerer vindstød af orkanstyrke. For os betyder det nok især meget arbejde mandag morgen, siger driftschef hos Falck, Thomas Dietz.

Forventer ekstra travl mandag morgen

Beredskabet er forberedt på det mest akutte situationer søndag aften, og der er kaldt ekstra personale ind for at bemande telefonerne. Men mange af opgaverne venter man med, til det igen er lyst.

- Vi kan ikke kravle rundt på tage om natten i mørket alligevel, så en del arbejde må vi klare mandag, lyder det fra Thomas Dietz.

Vejret påvirker også de østjyske færger

Driftschefens bedste råd til østjyderne er at holde øje med medierne og vejrudsigten og så tage sine forholdsregler.

- Hvis vejret bliver så voldsomt som ventet, så vil det være en god idé at tænke sig en ekstra gang om, inden man bevæger sig udenfor. Måske er det ikke livsnødvendigt, fortæller Thomas Dietz.

TV 2 | ØSTJYLLAND følger vejrsituationen tæt, og du kan følge med på vores hjemmeside hele aftenen.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger