Vil finde penge til pædagoger

Pædagogernes fagforening, BUPL, foreslår, at Århus Kommune mindsker opsparingen til en havnetunnel.

I eftermiddag er der byrådsmøde på Århus Rådhus. Her forventes det, at der bliver flertal for at erstatte i omegnen af 400 pædagoger med ufaglært arbejdskraft.

Pædagogernes fagforening, BUPL, foreslår nu, at kommunen mindsker sin opsparing i en fremtidig havnetunnel ved Marselis Boulevard. Det projekt, som formentlig kommer til at koste henved en milliard kroner, sparer Århus Kommune lige nu 25 millioner kroner op til årligt.

- Ud af et kommunalt budget på otte milliarder er det virkelig promiller, der er tale om. De ti millioner kan man hente ved at spare mindre op, og resten må det være muligt at finde andre steder, mener Henning Truelsegaard, der er formand for BUPL i Århus.

Opbakningen fra byrådspolitikerne er imidlertid til at overse. Kun Enhedslistens Keld Hvalsø kan - ifølge avisen MetroXPress - se en idé i BUPL's forslag.

- Man kunne sagtens tage fem til ti millioner kroner af de penge, der årligt lægges fra til havnetunnelen. Regeringen er alligevel ikke indstillet på projektet, udtaler Keld Hvalsø.

I morgen er der stormøde, hvor pædagogerne vil diskutere, om de foreslåede besparelser skal føre til nye demonstrationer og eventuelle arbejdsnedlæggelser. I dag demonstrerer forældre og ansatte på pladsen foran rådhuset.

TV 2 / ØSTJYLLAND bringer mere om sagen i aftenens nyhedsudsendelser.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger