Biografdirektør: Det her er mændenes Fifty Shades of Grey

Star Wars-feberen raser, og de østjyske biografer har siden premieren i onsdags haft fulde sale

Der er godt gang i billetsalget til den nye Star Wars-film 'The Force Awakens', og især de østjyske hankøn har fundet vej til biograferne.

- Der sker det modsatte af dengang, Fifty Shades of Grey kørte i biffen. Dengang var det kvinderne, som strømmede til - nu er det mændene. Star Wars har en speciel tiltrækningskraft på os mænd, og jeg skal da også selv ind og se den for anden gang mandag, lyder det fra biografdirektør hos Nordisk Film Biografen i Randers, Morten Arnesen.

I Randers har der været rigtig mange besøgende til netop denne film, hvor der blandt andet fredag var 1200 personer inde og se Star Wars.

Star Wars-fan efter premiere: Jeg havde brug for Kleenex

- Vi har også gjort lidt ekstra ud af Star Wars, hvor der flere aftener har været udklædte figurer fra filmen til at tage imod gæsterne. Lørdag var der eksempelvis 10 stormtroopere i biografen, fortæller Morten Arnesen.

Kæmper for at komme op på Bond-niveau

Men på grund af en målgruppe meget henvendt mændene, så tror biografdirektøren ikke, at science fiction-klassikeren kan nå helt op på niveau med årets helt store hit - James Bond filmen 'Spectre'.

- Målgruppen til Bond er større, og det er flere generationer og begge køn, der tager ind og se 'Spectre'. Star Wars når ikke derop hos os, siger Morten Arnesen.

I Silkeborg derimod er den nye film om heltene fra en fjern galakse blevet så godt modtaget, at den kan tangere Bond.

Biografsal fyldt med babyer til Star Wars-premiere

- De første fire aftener har vi haft udsolgt, og 'The Force Awakens' er bare startet helt fantastisk. Jeg vidste godt, at den ville blive stor, men havde alligevel ikke regnet med, at den blev så stor, forklarer direktøren i Bio Silkeborg, Lars Nielsen.

Slutter af med en Level 7 forestilling

Han forventer, at interessen formentlig daler en smule op til jul.

- Men der er dog stadig en del forudbestillinger af billetter også de kommende dage, så det tegner generelt rigtig godt for Star Wars-filmen, siger Lars Nielsen.

Herunder kan du se traileren for den nye Star Wars-film:

I Randers har biografen de første fem dage gjort noget særligt ud af filmen, og hele startperioden rundes af mandag med en sidste ekstraordinær fremvisning.

- Gæsterne kan opleve en såkaldt Level 7 forestilling, hvor der bliver skuet ekstra op for lyden, og inden selve filmen kommer en forsker og holder et oplæg om blandt andet jediisme, fortæller Morten Arnesen.

Øverst på siden kan du høre et interview med en Star Wars-entusiast fra premiereaftenen i Randers.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger