Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne
Flere barer og bodegaer i Østjylland har valgt ikke at benytte sig af muligheden for at åbne onsdag. En af dem er Vesterbros Bodega i Randers.
Onsdag må barer og restauranter landet over åbne igen. Men kun hvis en række restriktioner overholdes.
Det får nu en af Randers' brune værtshuse, Vesterbros Bodega, til at udskyde genåbningen.
Det fortæller en af de tre ejere, Christian Peder Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.
- Der er en masse restriktioner, som vi har svært ved at finde hoved og hale i. Det er eksempelvis helt slukket at kræve bordbestilling fra gæsterne på et værtshus, mener han.
I første omgang troede ejerne kun, at de måtte åbne for udeservering, og det ville for dem ikke give mening.
'Kan ikke leve af 10 kunder'
Men så bød chancen sig for også at slå dørene op til lokalerne indenfor.
Dog med alt for kort varsel efter bodegaejerens mening.
- Hvis bare vi måtte åbne med samme restriktioner som sidste år, så havde vi åbnet. Men nu skal vi forholde os til usikre kvadratmeterkrav, bordbestilling og eventuelle køer. Det gider vi ikke, siger Christian Peder Jensen.
- Vi risikerer kun at måtte have 10 kunder indenfor, og dem kan vi altså ikke leve af, fortsætter han.
Også ejeren af Sportspubben Målet i Silkeborg kritiserer de nye restriktioner.
Opbakning fra stamgæster
Vesterbros Bodega har meldt beslutningen ud på Facebook, og Christian Peder Jensen har hørt fra kolleger i branchen, der gør det samme.
Stamgæsterne har forståelse for beslutningen, lyder det fra ejeren.
- De er glade for, at vi passer på vores kunder. De forstår også, at vi har svært ved at få styr på alting med så kort varsel, som vi har fået. Der kommer nye udmeldinger hele tiden, siger han.
Reserver retten til at reservere
Bodegaen i Randers åbner efter planen 6. maj, hvor der formentlig er mindre restriktive regler.
Andre har forsøgt at omgås restriktionerne. På restauranten Le Coq i Aarhus kan gæster ikke reservere bord, men derimod "reservere retten til at reservere".
Det skriver restauranten i et opslag på Facebook.
Kendt for at sælge store mængder likør
Dermed kan kunder lave en reservation, der gælder hele dagen, men kun komme ind, hvis der er plads ved det bord, de har reserveret.
Hvis der ikke er plads, kan de komme tilbage senere på dagen og tjekke igen uden at skulle lave en ny reservation.
Le Coqs bestyrer Mattias Pinna siger, at reglen med bordbestilling ikke nødvendigvis fungerer på Le Coq, som han beskriver som "næsten mere et værtshus".
Restauranten er da også kendt i Aarhus for at sælge enorme mængder af den grønne franske likør Chartreuse.
Kan prøve lykken senere
- Hvis der er nogen, der kun bruger et kvarter, og jeg har sat to timer af til dem, så mister jeg plads og gæster, som i forvejen er begrænset, siger han.
Mattias Pinna forklarer, hvordan man bestiller en plads på Le Coq:
- Man kan bestille ved os ved at skrive os en e-mail. Der skal man skrive dato, tidspunkt, antal personer og navn. Når den kommer til os, har man reserveret retten til at være på Le Coq på den givne dato, siger Mattias Pinna.
Men selv om man tropper op på det reserverede tidspunkt, kan man altså ikke vide sig sikker på at få en plads. Til gengæld kan man komme tilbage senere på dagen og prøve igen - reservationen er nemlig stadig gyldig.