Gudenåen gik over sine bredder

I forbindelse med gårsdagens sne- og blæsevejr steg vandet i Gudenåen ved Randers. Dog nåede det aldrig langt over daglig vande

Søndag indløb en højvandsalarm hos Randers Brandvæsen. Det var niveau 1 på 0,95 m over daglig vande i Gudenåen, der var nået. Men ifølge beredskabet er det meget normalt.

- Når vi kommer op på det niveau, så informerer vi havnen, og spildevandshold tjekker forskellige pumper. Ellers bliver der ikke sat det store i værk, og det sker af og til, at vandet går over sine bredder ved Gudenåen i Randers, forklarer indsatsleder hos Randers Brandvæsen, Niels Henrik Nielsen.

TV 2 | ØSTJYLLAND har modtaget billeder fra Hornbæk Enge, og i det område er det langt fra unormalt, at vandet stiger over sine bredder.

- Det er først, når vi kommer over niveau 2 og 3 på henholdsvis 1,10 og 1,25 m over daglig vande, at vi for alvor kommer på arbejde. Så der er eksempelvis skodder i Toldbodgade, som skal lukkes, så vandet ikke kommer op til boligerne her, siger Niels Henrik Nielsen.

Netop nær lystbådehavnen var der også oversvømmelser søndag, hvor indsatsleder fortæller, at parkeringspladsen ved DLG stod under vand. Heller ikke det er unormalt i vejrsituationer som i går.

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

Covid-19 Live:
Pressemøde

Horesta bakker op om det nye varslingssystem

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne