Pædofilitiltalt gemte sminke og parykker

Den tiltalte i pædofilisag fra Randers gemte sminke, parykker, undertøj og kameraer i sin kælder

Politiet har beslaglagt sminke, parykker og en børnemannequin hos en 48-årig mand fra Randers, der er tiltalt i en af de største pædofilisager i dansk retshistorie.

Det kom frem under retsmødet fredag i den langstrakte sag.

Den tiltalte forklarede, at han skulle bruge børnemannequinen som model til at lave noget tøj til en mindreårig pige, som han er tiltalt for at have krænket seksuelt.

'For sjovs skyld'

Sminken var også indkøbt til pigen, mens parykkerne ifølge mandens forklaring var købt "for sjovs skyld".

Vidne: Dansker central i sag om børneporno

Den 48-årige er tiltalt for at have krænket fire børn, ligesom han af anklagemyndigheden anses for at være en af hovedmændene bag et stort, verdensomspændende pædofilt netværk.

Fundet i kælderrum

De beslaglagte effekter, der blev fundet i et kælderrum, som den tiltalte havde råderet over, tæller også to kameraer, noget lysudstyr, nogle stofduge samt en mængde undertøj.

Manden forklarede, at han blandt andet havde brugt kameraer og stofduge i forbindelse med billedoptagelser af førnævnte pige.

Politiet har også beslaglagt flere af den tiltaltes computere, men den 48-årige nægter fortsat at samarbejde og give politiet nøglen til de krypterede maskiner. Han hævder dog, at der ikke foreligger ulovligt materiale på dem.

Meget kommunikation

Politiets dataspecialister har alligevel opsnappet en stor mængde kommunikation, som den 48-årige står bag, fra blandt andet det nu lukkede pædofile site "The Love Zone".

Afhøring af nøglevidne i pædofilisag måtte afbrydes

Den tiltalte rettede ved fredagens retsmøde også skytset den anden vej, da han beskyldte politiet for at have luftet muligheden for at udlevere ham til USA, hvis han ikke viste sig samarbejdsvillig over for dansk politi.

Det forhold ville anklager Morten Rasmussen efterfølgende ikke kommentere over for pressen.

Fredagens retsmøde var årets sidste, og sagen genoptages 8. januar. Tidsplanen er skredet flere gange, og nu er forventningen, at der først falder dom i sagen 4. marts.

Fakta: Anklagen mod den 48-årige mand

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober