Politiske kamphaner holder fælles julefrokost i Randers

En fælles julefrokost skal være med til at klinke de politiske skår i Randers

Der bliver rigeligt at tale om henover karrysalaten, medisterpølsen og grønlangkålen, når de politiske partier i Randers for første gang holder fælles julefrokost lørdag den 19. november på MacAle. 

Det er ingen hemmelighed, at en en del byrådsmedlemmer i Randers næppe er på julekort. Tonen i byrådssalen er hård, og beskyldningerne fyger gennem luften.

Nu har SF og Det Konservative Folkeparti taget initiativ til en fælles julefrokost, hvor politikere og partisoldater fra de forskellige partier, lokallister samt kommunens Ungeråd kan mødes under festlige former. 

- Ofte går bølgerne højt i det politiske univers i Randers. Sådan er det jo med politik, men vi synes, at tonen kan være hård og ikke befordrende for et godt samarbejde. Man har forsøgt på flere måder at arbejde med samarbejdet, men aldrig har man forsøgt med at holde en fest for alle, så det gør vi nu, lyder det fra festudvalget i en pressemeddelelse.

Det er arrangørernes håb, at julefrokosten ikke kun resulterer i mætte maver:

- Tanken er, at vi faciliterer mødet mellem personer med politisk interesse og forsøger at skabe relationer, der med held kan gøre både samarbejde og kommende valgkamp til en mere konstruktiv størrelse end den er i dag. Ingen, hverken vælgere eller kandidater, har brug for al den negative energi, der præger dialogen for øjeblikket.

Leif Bressum fra MacAle roser initiativet:

- Forhåbentlig kan repræsentanterne fra de lokale partier mødes med de politiske parader sænket og i stedet i respekt og hygge mødes i en mere gemytlig og afslappet samtaleform. Selvfølgelig vil der være politiske holdninger og meninger, men der er er mere det personlige møde og det glade samvær, der efter vor mening skal dyrkes denne aften.

Herunder kan du se meget mere om julefrokosten i Randers.

En fælles julefrokost skal være med til at klinke de politiske skår i Randers, men snaps og øl er en vovet vej at gå, mener Jon Valdemar Andersen, direktør i Center for konfliktforebyggelse. 

 

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte