Randers center for turisme

Nyt videncenter for turistbranchen

Randers bliver centrum for et nyt videncenter, der skal udvikle turismen i Danmark.

En af vore fornemste opgaver bliver at agere brobygger mellem forskningen og det private erhvervsliv. Målet er nemlig at gøre vejen fra forskning til praktisk anvendelighed kort, så der skabes nye ideer, koncepter og ydelser baseret på turismens og oplevelsesøkonomiens forskning, skriver Peter Saabye Simonsen, videncenterchef hos det ny-etablerede nationale Videncenter for Turisme og Oplevelser, som de danske erhvervsakademier er gået sammen om at drive med adresse i Randers.

 

Vil skabe overskud

Videncentret har derfor fra starten sat fokus på at identificere de forretningsmæssige potentialer inden for turisme og oplevelsesbranchen - potentialer som skaber de positive resultater på bundlinjen.

Rådgivning overfor bl.a. akademierne og erhvervslivet er udpeget som et andet nøgleområde i Videnscentrets fremtidige arbejde, lyder det i en pressemeddelelse.

- Gennem rådgivning kan aktørerne indenfor branchen træffe beslutninger på et velfunderet fagligt og videnskabeligt grundlag. I denne rådgivning vil vi trække på såvel interne som eksterne specialister inden for branchen for at yde den mest optimale rådgivning samt give aktørerne de bedste redskaber til at drive deres virksomhed økonomisk rentabelt, siger Peter Saabye Simonsen.

Udvikling af akademi-uddannelser

- Videncentret har derudover en lang række initiativer i støbeskeen, blandt andet med kommuner, virksomheder og universiteter samt flere konkrete udviklingsopgaver med eksterne virksomheder og organisationer. Vigtigst er dog at sikre en løbende udvikling af akademiernes uddannelser, så de stemmer overens med de krav, behov og forventninger, der stilles til morgendagens job.

- Vi har hele tiden et øje på, hvordan de danske erhvervsakademiers uddannelser kan forbedres. Kun ad den vej kan vi sikre en kvalificeret arbejdskraft til erhvervet, som kan styrke virksomhedernes konkurrenceevne, siger Peter Saabye Simonsen.

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet